Hat och kärlek vill vin

Idag har jag kommit över ett nummer av aftonbladet hälsotidning Wellness och jag blev riktigt förvånad över att hitta en artikel där de skriver fyra anledningar till att dricka rödvin. Även om jag gillar att dricka vin så känns inte som att alkohol lämpar sig i en tidning om hälsa.
 
Korka upp står det med stora bokstäver längst upp på sidan.. Bara det känns korkat. En annan märklig sak är att det står att: "om man dricker två glas vin om dagen minskar risken för att drabbas av äggstockscancer med 50 %".
 
Två glas om dagen.. Det är mycket och det blir jag berusad av. Jag hade aldrig orkat vara berusad varje dag och det låter verkligen inte hälosamt. Ialllafall inte för mig (Andra för göra som de vill).
 
 
De hissar alltså rödvin på sida 15 och skriver vilket magiskt elixir det är. Men på sidan 45 så står det följande:
 
"Ett glas champagne i baren ELLER för samma peng - minst två glas vin?"
 
Då svarade de att "välj Skumpa! Men håll dig till ett glas. Överkonsumtionen av alkohol är dumt för hälsan"
 

Jag har inte läst resten av tidningen utan bara det vinrelaterade men jag undrar vad redationen på tidningen tänker med.  Jag har googlat och kommit fram till att rödvinet häloeffekter fungerar även om det är alkoholfritt vin så det vore en god ide att dricka men i tidningen står det ingenting om det.
 
Jag har varit nyfiken på alkoholfritt vin. Jag vill veta om det smakar likadant som vanligt vin och att dricka vin ibland utan att bli berusad känns också positivt.
 
 
 
 
För att vara lite dubbelmoralig så lägger jag ut bilder där jag dricker rosevin. Visste ni att vinglas flyter om man ställer dem i poolen?
 
 
.
1 mikaela:

skriven

Vad konstigt med dubbelmoral. De borde rekommendera alkofritt på sidan.

Kommentera här: