Nästan lika bra som att upptäcka amerika.

Jag har gjort en viktig upptäckt.  Nämligen att det är gott och busenkelt att göra egen chokladmousse. Det tog mig bara 25 år att upptäcka.
 
 
Kom ihåg till mig själv.
 
2 dl grädde
2 äggulor
100 g choklad.
 
 
 

Sommartid är som att sätta plåster på någon som inte har något sår

Jag är inte den som brukar klaga på vintertid och jag ljuger aldrig.
 
 
........
 
 
Nu är det äntligen sommartid. Men jag måste utrycka mitt missnöje för vintertid ännu en gång. På hösten så blir det mörkt tidigit på kvällen. Vad gör man då? Jo man ändrar klocka så det blir mörkt en timme tidigare. Nu på våren när det ÄNTLIGEN börjar vara ljust på kvällen. Ja först då ändrar man klockan så det blir ljust en timme tidigare.
 
 
Hur korkat är inte det?
 
Vintertid är att sparka på någon som redan ligger ner.  Att byta till sommartid är som att sätta plåster på någon som inte har något sår. Vi lever på 10 talet. Vart ska man vända sig för att begära en folkomröstning för att avskaffa vintertid?
 
 
 
 

Earth Hour.

Igår var det Earth Hour. Det innebär att man unde en timme ska släcka lampan för att uppmärksamma klimatfrågan.
 
Jag tycker att kapanjen är fullständigt meninglös. Det är för en god sak men evenemanget dåligt. Jag har sett en liten liten notis om det på facebook annars hade jag inte vetat om det. De flesta människor vet ju inte om när det är.
 
Mitt första Earth Hour så var det mycket mer uppmärksammat. Det stod på mjölkpaketen och de flesta var medvetna om att kvällen det skulle ske.  De flesta av mina grannar hade släkt den timmen. Men efter det året så har det bara gått ut för. Igår hade jag inte samma grannar men det var mängder med tända fönster.
 
10 minuter innan Earth Hour skulle börja så kom jag på just det det är ju ikväll. Så jag stängde av datorn och släkte lamporna.  Jag tände två värmeljus. Jag var så sträng så jag undvek till och med mobilen. Jag satte alarm på mobilen så jag visste när timmen var slut.
 
Första halvtimmen så analyserade jag liver och den andra halva så halvsov jag. Att jag vet när jag gjorde vad beror på att jag fick ett sms som jag inte läste fören allt var klart. Vad jag kom fram till under den timmen är att två värmeljus lyser upp rummet mer än vad man tror. Så egentligen behöver man inte ha tända lampor. så jag satt släkt resten av kvällen.