Earth Hour.

Igår var det Earth Hour. Det innebär att man unde en timme ska släcka lampan för att uppmärksamma klimatfrågan.
 
Jag tycker att kapanjen är fullständigt meninglös. Det är för en god sak men evenemanget dåligt. Jag har sett en liten liten notis om det på facebook annars hade jag inte vetat om det. De flesta människor vet ju inte om när det är.
 
Mitt första Earth Hour så var det mycket mer uppmärksammat. Det stod på mjölkpaketen och de flesta var medvetna om att kvällen det skulle ske.  De flesta av mina grannar hade släkt den timmen. Men efter det året så har det bara gått ut för. Igår hade jag inte samma grannar men det var mängder med tända fönster.
 
10 minuter innan Earth Hour skulle börja så kom jag på just det det är ju ikväll. Så jag stängde av datorn och släkte lamporna.  Jag tände två värmeljus. Jag var så sträng så jag undvek till och med mobilen. Jag satte alarm på mobilen så jag visste när timmen var slut.
 
Första halvtimmen så analyserade jag liver och den andra halva så halvsov jag. Att jag vet när jag gjorde vad beror på att jag fick ett sms som jag inte läste fören allt var klart. Vad jag kom fram till under den timmen är att två värmeljus lyser upp rummet mer än vad man tror. Så egentligen behöver man inte ha tända lampor. så jag satt släkt resten av kvällen.
 
 
1 mikaela:

skriven

Jag håller med! Jag fick veta det via en pytteannons på Facebook tror jag. Eller vart det nu var. Men det var enda stället!

Kommentera här: