Tiden innan Ellen blev Klara

Idag är det 1 år sedan jag träffade Klara för första gången! Jag hade i flera veckor grubblat på om jag ville ha ny hund eller inte. Grubblande som gjorde mig helt utmattad. Så tillslut kände jag att jag får väl åka och titta på valp då.
 
Väl hos Klaras uppfödare så hade de fyra valpar. Klara och hennes två systrar. Den ena var tingad sedan hon föddes. Sedan hade hon även Lucia men hon var nästan tingad så henne tittade vi inte ens på.
 
Jag hade alltså två valpar att välja på. Jag kände direkt. Klara var valpen jag ville ha. Det var kärlek vid första ögonkastet. Eller nej.. Så var det inte alls. Valparna sov när vi var där så man såg ingen personlighet. Jag visste vem som var vem. Jag valde mellan Ellen och Elsa. Uppfödaren uppfattade att Elsa var den busigare av de två.
 
Att välja valp var inte lätt. Men jag gick på magkänsla. Jag ville nog ha Elsa. Jag tyckte nog hennes svarta tecken var finare och känslan sa att jag skulle välja henne. MEN då vaknade Ellen och var den enda vakna valpen. Så jag såg det som ett tecken på att jag skulle ha henne men samtidigt hade jag stark känsla på att jag skulle välja Elsa.
 
Så jag valde mellan den min magkänsla sa och den som jag trodde det var meningen att jag skulle ha. Tur för Klara så valde jag inte på magkänsla och tingade Ellen. Men jag var tveksam till om jag valt rätt. Men idag är jag väldigt glad över att jag valde den valpen jag valde. 
 


Klara är och har varit väldigt livlig. Undrar om Elsa hade varit likadan. Lucia och Ella har varit lugna så jag har verkligen fått tag på en vild valp. 
 
 
 

Kommentera här: