Equiterapeut

Idag har det varit en dag med mycker känslor, mkt pågrund av sömnbrist.  Tidigt imorse ringde alarmet och jag flög upp ur sängen för mitt nyvakna jag hade ingen aning om hur man stänger av alamet, men det löste jag lätt så fort jag fångat mobilen.  
 
Sedan drog jag och Michaela till hästdoktorn med hästen Tessan som har problem med ryggen. Ett medfött problem som har ställt till det för henne. När undersökningen var färdig så kändes allt hoppöst med den 10 åriga hästen som inte har gått att rida på fem år samt hon har fått ont i ryggen trots hon inte blivit riden.
 
 
Men vi beslutade att equiterapeuten på kliniken skulle känna på Tessans rygg. De tre timmarna vi fick vänta var verkligen värt det.  Det var bland det häftigaste jag beskådat på länge. Det är svårt att förklara vad equiterapeuten gjorde men hon använde händerna på hästens rygg och behandlade hennes muskler på ett sätt som fungerade. Det gjorde inte ont utan hästen tyckte om det. Känslan av hopp spred sig i behandlingsrummet och negativa energier försvann. 
 
 
Det kändes som vi varit på en öde ö fullt med faror och hade äntligen blivit räddade. Verkligheten är inte riktigt lika lätt som känslan i behadlingsrummet. Nu är planen att Tessan ska försöka ridas igång och bygga muskler i ryggen. Vad hennes rygg tycker om det är svårt att veta. Sedan får vi hoppas att klant Tessan inte åker på några andra saker under tiden.  Hästen är en otursfågel.
 
 

Kommentera här: