Ej sanndrömmare och onda lärare

Igår offentliggjorde min syster Jenny att hon bytt favorit disneyfilm.  HELA hennes liv har hon varit förälskad i Aladdin. Den nya favoriten är numera Pocahontas. Hon har inte bytt läggning utan det är John Smith hon är förälskad i. 
 
Alltså det är otroligt att Aladdin inte är hennes favorit längre. Ska vi istället prata om veckan som hände efter tisdag?
 
 
I ondags skrev jag psykologiprov (i skolan.. ingen annanstans). Jag skrev 15 sidor (!) där jag beskrev olika nyckelord i ämmnet grupp och samhälle (typ vad grypptryck gör med oss och normer).  Gemenskapen gör oss människor smått dumma i huvudet.  Dock  var mina 15 sidor på papper som det var ganska långt mellanrum mellan raderna. 
 
I provet så ska man gärna ha exempel och jag tycker det känns mer äkta och mer begripligt att ta exempel ifrån mitt liv. Min lärare vet alltså en sak om mig som väldigt få vet. 
 
Natten till torsdagen drömde jag att jag inte blev godkänd på provet. Min  elaka lärare sa att det var det dåligaste resultatet han någonsin sett (!!!). Sjukt elakt. Med tanke på hur mycket jag skrev så kändes det som godkänd är det minste jag kunde bli hur fel ute jag än var på provet. Det sista jag skrev så hade jag skrivit rätt långa exempel för att sedan när jag skrivit klart börjat fundera, svarade jag verkligen på frågan?
 
Torsdag morgon så hade jag fått ett mail ifrån läraren där det stod att jag nästen fick A på provet, jag fick ett väldigt starkt B.
 
 
Torsdagen bestod av plugg. Psykologi på fm och på kvällen var det svenska plugg. Dels antikens litteratur och jag skulle göra en powerpoint om Carolina Gynning. Men antikplugget drog ut på tiden med tanke på att odjuret Klara ville leka medan jag pluggade.
 
Under pluggandet så insåg jag att jag  uppfattat slutet på Iliaden fel! Jag trodde den äkta Akilles dog och hans pappa ville ha kroppen (hur det äkta kunde då direkt efter den falska förstod jag inte). Men då upptäckte jag att det var motståndaren Hectors pappa som ville ha sin döda sons kropp. Iliaden blev genast mer begriplig.
 
Men sedan blev det sent så jag orkade inte göra powerpointen.  Men jag kunde inte med att dyka upp på fredagens lektion utan den så jag bestämde mig för att gå upp en halvtimme tidigare och göra klart den. Jag hade redan, tack och lov antecknat vad jag ville ha för innehåll med. Men väl i sängen kunde jag inte sova för jag var nervös inför den muntliga presentationen så jag steg upp och gjorde färdigt powerpointen som bara tog en halvtimme att göra...
 
Strax före klockan 2 på natten fick läraren mailet. Jag tycker det är pinsamt att maila läraren mitt i natten.. Nattuggleri håller jag gärna för mig själv.
 
 
 
Nu är det fredag. Jag började med svenskaprovet och min lärare är ond. Det räckte inte med att kunna de grekiska dramaförfattarna utan vi var tvunga att skriva deras namn och veta vad det heter. Med kunna menar jag att man känner igen namnet när man ser det.  Men som tur var så var jag förutseende och sista sekunden läste igenom namnet jag var tvungen att kunna även om jag inte trodde min lärare skulle vara så ond. Jag trodde det räckte med att veta vem personen var när man såg hans namn.
 
Sedan upptäckte jag att min historialärare ljuger för mig. Han har sagt att han bara är i skolan månadag och tisdag. Men jag såg honom i skolan! genom ett fönster såg jag att han stod i ett klassrum och undervisade.
 
Efter provet satt jag i en soffa i skolan och var trött med tanke på att jag knappt sovit inatt. Jag var även hungrig men orkade inte jaga efter mat. Till min räddning så var det en invandrarkvinna som frågade om jag ville smaka på hennes hembakta bröd. Super snälllt. Hon kanske var synsk.
 
 
 
Sedan var det svenska lektionen. Vi diskuterade flugornas herre (en sjukfilm som våran lärare tvingat oss se). Sedan var det dags att redovisa den muntliga presentationen. Ibörjan var jag lite för nervös men jag började slappna av mot slutet. Jag är inte nöjd men det var nog ändå helt okej.
 
 
Efteråt så satt jag en timme och väntade på bussen. Tillslut var jag så trött så jag inte orkade tänka. Efter en stund inser jag att jag sitter och tänkter siffor samtidigt som bildar en melodi i huvudet. Efter en halvtimme så inser jag att det är lilla katt jag tänker på. Lagom avancerad sysselsättning. Min hjärna orkade inte mer än så.
 
Senare på kvällen var det spökvandring i skara och det var på vägen hem Jenny släppte bomben jag började inlägget med.
 
 
 

Kommentera här: