Min dag, baklänges

Ibland blir jag så imponerad över hur väluppfostrad min hund är. Efter dagens hundträning så stannade jag till vid maxi för att köpa mat. Det är helt omöjligt att handla mat när man inte är sugen på något och måste ha något som går fort att tillaga. Då var jag även hungrig. Det slutade med färdig grillad kyckling och färdigkryddad potatis.
 
Mycket gott. Som ni ser så är den helt enligt tallriksmodellen (jag gjorde vanliga pommes också ifall jag inte skulle gilla kryddningen på potatisen)
 
 
Jag åt samtidigt som jag kollade på tv. När jag tittade ner så äter Klara på min tallrik (!). Två gånger gjorde hundskrället det. Att hon kan med. Jag kan förstå (även om det inte är okej) om hon tjuvade ifall jag lämnade rummet men att smygande smaka på min mat medan jag äter... Jag trodde hon hade mer vett än så.
 
 
Hundkursen gick superbra idag. Klara var jätte duktig. Jag är sååå glad över att jag valde rallylydnad. Det är så häftigt när det stämmer. Rallylydnad är alltså lydnad där det är olika skyltar uppsatta på en bana. Mellan varje skylt är det 3-5 meter. På varje skylt så ska man göra något. 
 
Problemen vi har är att ha hunden upppmärksam på mig, ibland är det roligare att titta på annat. Sedan måste jag lära mig att komma ihåg vad det står på skylten i tiden. Jag vet alltså vad skylten betyder men ibland kommer skylten lite fort och jag hinner inte läsa i tid. Så minne och samspel och det kan bli hur bra som helst. Giviet vis behöver vi finslipa sakerna som står på skyltarna också. Vissa saker kan vi inte alls. Springa kan vi inte för vi får inget bra tempo (det är ett av momenten). Att hon ska sitta framför mig och sedan gå bakom mig tillbaka har gått okej men idag gick det inte alls.
 
 
Det senaste vi har lärt oss är att hon ska sitta medan jag går runt henne. Det börjar fungera men vi måste träna vidare. Nästa steg är att hon ska ligga medan jag går runt, det fungerar inte än. Ett av momenten är även att hon ska lägga sig ner utan att sitta först. Förra veckan påstod jag att det kan inte klara alls. Men när jag sedan provade hemma i köket.. Det gick utan problem. Men idag kunde hon dock inte ligga för det hade regnat och var blött i gräset. Hon vägrade helt enkelt att lägga sig. Hon vill gärna göra som jag säger så hon låtsas ligga. Dvs sitter men lägger tyngden lite mer fram än vanligt. En gång var hon nära att lägga sig ner, då hade hon glömt av det blöta gräset men så fort hon kände att det var blött så reste hon sig.
 
 
Idag har jag varit i skolan. Vi har pratat om 1800talet och jag har ännu en gång lärt mig att människor är dumma i huvudet. 1800talets människor var rena rasister mot de stackars afrikaner. Min historia lärare har förstört djungelboken för mig! Författaren till den boken hade riktigt korkade åsikter även om man inte tror det när man ser disneys djungelbok.Sedan pratade vi om Napolion, han är nästan lika facinerande som Gustav III. Sedan gav min lärare oss elever tipset att om vi någon gång blir diktator så ska vi INTE försöka kriga mot ryssland. Det kan bli vårat fall eftersom ryssland helt enkelt är för stort. 
 
Vet ni hur mörkt det är klockan 7 på morgonen? Igår när jag vaknade klockan 7 så var det så mörkt i mitt sovrum att jag trodde klockan var 4, jag fick en chock när jag kollade mobilen. Så idag när jag skulle gå till bussen så kände jag mig tvungen att ha reflexer för att jag var rädd för att bussen inte skulle se mig och åkta till skolan utan mig.
 
Inatt hände det något riktigt irreterande. Jag vaknade av mig själv tjugominuter innan väckarklockan ringde! dvs 06:10. Jag var för pigg för att somna om samtidigt som jag inte kände för att missa de tjugo minutrarna av sömn. På morgonen har jag några "delmål" när det gäller att passa tider. Klockan 7 ska jag lämna min lägenhet och klockan 07:15 ska jag lämna mammas hus och gå till bussen. Så trots att jag vaknade tjugomintuter för tidigt så var jag två min sen när jag lämnade mammas hus. Dock är jag tidspessimist så jag kom i tid till bussen. Även om jag inte hade gjort det så går det en annan buss fem minuter senare än "min" buss samt att "min" buss vissligen alltid brukar komma den tiden då den andra bussen ska komma. 
 
 
 

Kommentera här: