Fattig men nu kan jag fly landet

I fredags efter skolan så blev jag hämtad av mamma. Denna gången så var det hennes tur att ta mig till polisen.
 
 
 
Säg till om jag glömt att cencurera något viktigt! Mina namn samt födelsedag med ålder står redan i bloggen. Sedan fick jag även räkningen ifrån Alice avlivning.
 


Helt sjukt att det kan bli så dyrt. Alice vetrinärräkning är dyrare än min månadshyra. Typiskt Alice att dö med stil, typ.
 
Men jag är samtidigt tacksam över att det gick att få hem en vetrinär den kvällen. Vetrinären var väldigt bra och  jag fick en förklarning (eller iallafall en gissning) på varför Alice var dålig. Men jag stör mig på att Alice namn är stavat  med liten bokstav. 
 
 
 
1 anniz:

skriven

Jisses. Mansons avlivning (inkl. gemensam kremering) kostade 870kr och då ändå på ett djursjukhus som har jour o hela allt det där. Minns inte hur mycket Dukes kostade men inte mer än 1500 och även då gemensam kremering (men bokat besök på distriktarna).

Tycker ändå det är lite hemskt att avlivningar ska kosta så som det gör. Mest pga de som då istället dumpar djuren p.g.a. de inte tycker det är värt pengarna eller p.g.a. de inte ens har råd..

Svar: Jag håller med dig. Det är helt sjukt. Att ta hem veterinär var den snällaste lösningen mot henne. Andra lösningar hade inneburit lidande för henne. Att det då ska kosta en summa som många troligen inte vill eller kan betala innebär bara att djuren får lida. sedan kan jag tycka det är lite fult att de har lagt till en extra avgift för själva avlivningen. Med moms så kostade bara avlivningen tusen kronor extra och hade jag inte låtit veterinären avliva där på plats, det hade varit djurplågeri. jag tycker avlivningen borde ha ingått i grundåtgärd. jag försöker vara kortfattad. jag hade kunnat svara dig med en hel novell.
Sabina

Kommentera här: