Polisen, semlor och kärleksmums

Jag tror att mormor tycker att hon och jag ska umgås mer, vilket är trevlig. Men jag var lite tveksam inför aktiviteten hon föreslog, hon tyckte nämligen att vi skulle åka till polisen!
 
 
Inför besöket så kände jag att jag behövde göra något åt mitt hår. Länderna där håret en gång varit blonderat så var håret väldigt rosa men på håret som var min egna hårfärg, där var det väldigt urtvättat så jag provade igår en färgbomb. Resultatet blev faktiskt bra. Iallafall framifrån. Ifrån sidan/bakifrån så har jag inte fått tillräckligt med färg men det är troligen mer mitt fel än produktens. Jag får helt enkelt synas framifrån.
 
 


Tillbaka till polisen. Tydligen behöver man pass (om man inte har något annat extra id handling) för att besöka exotiska Danmark 
 
Det var riktigt roligt att skaffa pass. Jag har inte haft pass på 10 år, så polisen tyckte att jag växt sedan senast. Jag var 127 cm eller något när jag hade pass senast.Så jag fick mäta om mig. Sedan fick jag ta ett foto som inte alls var lika snygg som mina selfies, sedan tog de mina fingeravtryck och sedan fick jag skriva mitt namn på maskinen.
 
jag vill ha en egen sådan maskin hemma!
 
 
Förutom mormor så hade hon även lurat med sig mina kusiner och medan de väntade på kusinernas pappa (kusinerans mamma var där också). Tydligen behöver båda föräldrarna vara med när barn skaffar pass.
 
Medan vi väntade på kusinernas pappa så stack jag ner till fiket och köpte semlor. Helt fantastiskt att äta semlor i april. Det var nog en månad sedan jag åt semla senast. ♥
 
 
Efter polisen så åkte vi till coop och då köpte jag två kaniner, som jag dock glömde hos mormor och morfar (ge fan i att äta upp mina kaniner!!). Sedan  när vi äntligen skulle åka hem så hittade mormor på att hon behövde tanka och tydligen ville hon göra det på andra sidan stan (!). Jag hade tänkt äta semlan när jag kom hem men jag höll på att svälta ihjäl.
 
Den var fantastiskt god. Troligen året sista semla. Vi lever i en orättvis värld som inte säljer semlor året runt.
 
 
 
På vägen till polisen så korsförhörde min kusin mig om mina planer efter polisen. Om jag skulle stanna hos mormor en stund eller om jag skulle gå vidare. Han nämde något om att han tyckte att vi skulle baka något och det tyckte jag lät som en idee som kändes rimlig. Jag fick höra att han hade en fantastisk kusin. Vi bakade kärleksmums. Jag är grym på kärleksmums.
 
Mormor fick smälta smör/magarin, jag läste receptbeskrivningen högt: "smält smöret och häll sedan i mjölken och låt det skvalpa". Det var riktigt förvirrande!  jag kunde verkligen inte förstå vad de menade men mormor avbröt min sinnesförvirrning och sa att det skulle svalna. 
 
Jag hällde i allt i bunken så fick kusinen vispa. Perfekt att låta andra göra det tråkigaste. Det roligaste var helt klart att göra glasyren. Sedan gjorde jag mitt hemliga kärleksmumsknep som jag inte tror att mormor regestrerade.
 
Mormor tror föresten att jag inte kan hantera en äggklocka.
 
 
 
Medan jag bakade så satte jag upp sjalen i en rosett på huvudet. Jag ville få bort håret samt att jag inte ville ta av mig sjalen eller ha den runt halsen inomhus. Sedan roade jag mig på att smygfota morfar med snapchat filter. Även kusinen drogs in i min underhållning.
 
 

Kommentera här: