Vad är en säng utan kanin?

Femte dagen utan dig.
 
Att komma hem känndes tungt och jag hade en stor klump i bröstet medan jag gick upp för alla trappor. Jag ville inte ännu en gång komma hem till en lägenhet utan dig. Men så fort jag kommit innan för dörren så har klumpen förvunnit och jag fylldes istället av hopp. 
 
Jag tittade i sängen och hoppades att du skulle finns där trots allt. Ibland sker mirakel. Idag fanns du inte där, men kanske imorgon?
 


När jag kom hem i torsdags. 
 
Väldigt ofta det senaste när jag kommit hem så har jag hittat dig i sängen och tänkt att det var typiskt dig att vara i sängen. Men denna gången var du inte i sängen vilket inte var konstigt, du var inte i sängen varje gång jag kom hem.  Jag tror jag fortfarande hade jacka på mig när jag som vanligt gick till kaninburen för att se om du var där och mådde bra. 
 
Men jag brukar aldrig hitta dig vid buren när jag kommer hem för du brukar ligga under sängen och där kollar jag aldrig läget. Men denna gången låg du på golvet utanför buren och om jag minns rätt så såg du inte döende ut. Jag märkte att något var fel när du inte gav mig någon reaktion. Jag nuddade vid dig och du reagerade inte och jag lyfte upp dig och du visade obehag.
 
Då visste jag att det var över och jag visste att du skulle dö. I en timme väntade jag på vetrinären och jag trodde aldrig att du skulle leva tills vetrinären kom men du gjorde du och du dog lungt och stilla av vetrinärens spruta. 
 
Lilla fina Alice ♥
 

Kommentera här: