Nyx shocking pink och stallklara

Nyx shocking pink. Rätt fin färg faktiskt.
 
 
Håller på att testar nytt smink. Ett inlägg om det troligen innan årets slut. Annars så har Klara varit stallhund idag.
 
Vi har löshetsförberedande tränat. Hon har alltså fått sitta fast i en 8 meter lång lina som jag hållt i (för att veta vart hon är). Men jag försöker att göra så linan aldrig är sträckt. Klara kommer jätte duktigt när jag ropar. Jag behövde bara ropa på henne fyra gånger innan hon kom.
 
 
Baloo i nytt täcke och ny grimma ifrån hööks. Jag hade önskat annat innefoder och jag har varit rädd för att täcket ska bli glidigt men det verkar sitta bar.
 
Mer om Klara. I stallet så finns det en stooor bur/hage med kaniner och hönor. Klara har varit väldigt obrydd så jag antar att hon inte lagt märke till djuren där. Men idag fick hon syn på hagen men då var det tack och lov inget djur ute men tillslut kom det en höna. 
 
Jag hade full koll på Klara så jag var berädd för att trotsa "inte dra i hennes snöre" ifall hon skulle bli uppspelat och börja trakasera hönan. Men istället för att lägga fokus på hönan så märker hon att jag har stenkoll på henne så hon kommer istället springande till mig och får en godis.
 
Så duktig hund. Jag är stolt över henne.  Det där med att lära henne att inte gå in i hagarna känns omöjligt. Klara begriper ju inte att hästhagarna är förbjudet område. Nu var inte ens hästarna i närheten så att hålla henne borta därifrån måste vara helt ologiskt för henne.
 
För andra hundar har det delvis blivit naturligt för dem att hålla sig borta eftersom de råkat få en stöt av strömen till hagarna. Men att låta Klara få en stöt för att lära sig känns inte okej. Jag hade även stängt av strömmen medans vi var i stallet för att jag inte vill att hon ska råka få stötar. Ella fick några stötar och hon gick aldrig in i hagarna eller lämnade gårdsplanen.

Kommentera här: