Att välja ämnen taktiskt.

Skolan börjar om en vecka och just nu känner jag mig väldigt pepp!  Jag har ju sökt till svenska 2, Matte 2 och samhällskunskap 1. Men jag ska bara läsa två kurser och svenskan är mitt första val.
 
Jag hittade ett schema. Jag är inte 100% om det stämmer men det borde det väl? Men om vi ska utgå ifrån schemat och tänka taktiskt.
 
(Ifall någon stalker läser min blogg så har jag suddat ut vissa saker. Har jag missat något..Eh jag är nog lätt att söka upp ändå)
 


Matte: Onsdagar 08:15 - 10:00
Svenska: Onsdagar och fredagar 12:30 - 14:15
Samhällskunskap: Måndagar 12:30 - 14:15 och onsdagar 10:15 - 12:00. 
 
Matten:
Ska jag läsa den så måste jag nästan välja bort svenskan. 2,5 timmar mellan lektionerna är inget alternativ. Visst man kan plugga mellan lektionerna men jag känner ändå nej. Nu står det två lärare och klassrum, den ena läraren hade jag gärna velat ha. Skulle hon vara min lärare så skulle det bli riktigt tråkigt att välja bort den kursen. Ännu en nackdel med matten är att den börjar tidigt på morgonen även om det är något jag kan leva med.
 
Samhällskunskap:
Alltså.. Läraren heter Daniel. Jag har fördomar mot sådana.
 
Svenskan:
Nackdelen rent taktiskt är att ena lektionen krockar med den tiden jag tycker det är bäst att skriva prov (om de inte har ändrat provtillfällena)
 
Nytt för denna terminen är em lektionerna börjar en halvtimme tidigare.  Det innebär att 1,5 timmar dötid innan lektionerna på måndag och fredag. Samt 1,25 timmes dötid efter lektionen. Det var bättre förr.. Då hade bussen kommit precis lagom fram till lektionen och det hade varit 45 min efter lektionen. Men det är ändå något jag kan leva med. 
 
Jag vill läsa alla tre men jag tror helt enkelt att det skulle bli för mycket. Att välja bort svenskan är inget alternativ. Att ha 2,5 timme mellan lektionerna är inte hellet något alternativ. Så just nu ser det ut som det blir svenska och samhäll för mig.

Kommentera här: