Danmark: dag 8

Nu kommer sista Danmarkblogginlägget.
 
Som vanligt så regnade det när vi skulle åka hem och packa bilen. Att packa inför hemfärden var både tråkig och jobbig. Sedan är jag alltid nojig över att glömma något men jag tror jag fick med allt (nu några veckor senare så saknar jag inget).
 
Nallen hade bokat plats i baksätet på Jennys bil. Det var riktigt tur att Jenny och bil var med.. Annars vet jag inte hur jag hade fått plats med Nallen i morfars bil. Jag skriver Nallen med stor bokstav eftersom hon heter Nallen. Givetvis så hade Nallen bälte.
 
 
Vid båten så fick jag till min stora glädje visa mitt pass. Det fick jag även när vi åkte till Danmark. Men jag fick ingen stämpel :(
 
 
Det första jag gjorde när jag var ombord på båten var att kissa. Det andra var att köpa en räkmacka. Jag hade inte orkat äta frukost. Min mage var less på att äta frukost. En stund senare så köpte Jenny och Richard varsin pizza. En total osabinig pizza med hur mycket ost som helst på. Men pizzakanterna såg ur goda ut som helst och jag fick smaka.
 
 
Även denna båtresan underhöll jag och Jenny oss genom att shoppa. Jag testade massa parfymer. Ni kan tänka er hur jag luktade med fyra parfymer på mig. Eller tänk er inte. Ni vill inte veta. Sedan provade jag lyckan i spritlotteriet igen.
 
Även denna gång med 10 lotter som kostade 20 kr st. Jag vann en flaska vin som kostade 89 kr ombord (109 kr på systemet). Så jag kan inte påstå att jag hade tur men jag är ändå glad om man ska tänka "tur i kärlek eller spel". Men sedan provade jag lyckan genom att låta Jenny köpa lotter till mig. Jag skickade iväg henne med en 100 lapp (5 lotter) och hon kom tillbaka med en flaska gin (som kostade 249 kr ombord och 419 kr på systemet). Så tack vare henne så gick jag plus på mitt spritlotteriande. 
 
Men det roligaste med spritlotterit är att vinna sprit som man inte hade köpt i vanliga fall. 
 
 
Jenny köpte även tre flak öl. Tydligen så skulle de vara en muta till folk som skulle komma hem och hjälpa dem med deras hus. Tror det skulle målas men jag minns inte. Mig försökte hon inte muta. På bild ser vi även varbergs fästning.
 
Jag har inte skrivit något om min hatt i Danmarks inläggen men i Danmark så kom jag fram till att jag känner mig mer kreativ i hatt.
 
 
Väl i sverige så åt vi på max på vägen hem. halloumiburgare var verkligen hur god som helst. Jag hade velat ha en till men det var jag för mätt för. Vi beställde ifrån maskinerna då de är smidigast när man ska välja bort vissa saker ur burgaren. Jag valde bort lök och tomat.
 
Sedan hjälpte jag kusinen att beställa hans hamburgare. Tror ni det var lätt? Det var det inte. Jag hade fullt upp med att hänga med vart han tryckte så det inte blev helt galet. En väldigt stressig uppgift. Men han blev nöjd med resultatet.
 
 
Efter en evighets resande så var jag äntligen hemma!
 
På bilden ser ni några saker jag köpte i Danmark eller på båten. Klara fick en elefant som jag hade lovat henne för några veckor sedan. Jag älskar min Nalle men hon är stor. Att vara ensam med henne i min lägenhet visade sig vara läskig. Jag var rädd för att hon helt plösligt skulle bli levande.
 
Så hon fick sova i sängen den natten. Det kändes säkrast. När jag släckte lampan så var jag livrädd för att hon skulle börja prata. Men det gjorde hon inte som tur var.
 
 
Efter att ha sovit borta i sju nätter så undrar ni säker hur det kändes att äntligen få sova i sin egna säng. Det undrar faktiskt jag också. Sängskrället gick sönder så fort jag kom hem. Så numera så sover jag på madrassen direkt på golvet. Det är inte riktigt samma sak. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: