Tillhör denna dig?

I mitt lägenhetshus så bor jag på ändhållplatsen. Dvs högst upp och igår när jag kom hem så hittade jag en okänd man ligga och sova utanför min grannes dörr (!). Alkoholism ligger bakom denna konstiga syn. Helt otroligt att jag aldrig hittat en spya i min trappuppgång någon gång men det var inte det jag skulle prata om. 
 
Jag kollade om mannen andades och det gjorde han. Jag gick in i min lägenhet och började sedan försökta ta ställning till om jag skulle väcka mannen eller inte. Egentligen känns det inte rätt att låta någon ligga och sova där utan att kolla om människan mår bra. Men samtidigt vet jag inte om en väckning skulle göra så mycket eftersom han troligen mådde bra.
 
 
Jag kom fram till att det bästa troligen hade varit att ringa på hos grannen (som den okända mannen skulle hälsa på). När grannen öppnade dörren så skulle jag peka på den sovande mannen och säga:
 
"Tillhör denna dig?"
 
Men jag hann inte fundera så länge på vad jag skulle göra med den sovande mannen förens jag hörde att han vaknat och satt och rinde på grannens dörr och grannen öppnade tillslut och mitt problem var ur världen. 
 
 

Kommentera här: