Rallylydnad

Idag har Klara varit i skolan. Eftersom jag börjat bloga igen så har jag dokumenterat det med bilder. Innan man kan börja med det roliga så måste man först åka bil.
 
Det är lite sådär att behöva sitta i fängelse.
 
 
 
Det var verkligen helt fantastiskt väder, tillskillnad ifrån förra gången då det typ var snöstorm (snöblandat regn med blåst). Då var vädret så dåligt att vi inte ens tog ut hundarna utan vi satt inne och hade teori istället.
 
Klara var jätte duktig idag. Hon är lite knepig mot vissa hundar (skäller på dem) men sätter man henne i arbete så är hon helt fokuserad. Arbetet i sig så blir hon bara duktigare och duktigare. Men vi behöver träna och repetera alla skyltar för att kunna öka samarbetet ännu bättre.
 
Texten ovan är nog mest begriplig om man vet vad rallylydnad är... Vet man inte så rekomenderar jag att hoppa till texten under kommande bilder.
 
Vi hade småproblem med skyltar där hon ska gå bakom mig. Vissa gånger går det utmärkt, andra sådär och vissa gånger tar det en stund då hon helt enkelt blir otålig och inte förstår vad jag menar. Sedan behöver vi träna på att svänga vänster för ibland kommer hon före mig.
 
Men högersvängarna gjorde hon riktigt bra idag. Vi provade den nya skylten (i nybörjarklass) 8;an och den gjorde hon verkligen riktigt bra (om vi startade ifrån högersida). Samt spiralen i högersväng gjorde hon också riktigt bra.
 
 
 
På bilden ser ni vad en skylt är, på den står det saker som vi ska göra. I början fick vi träna på tre skyltar i rad. Vi började med den sista och gjorde den tre gånger, sedan mellan skylten och sedan den sista två gånger. Sedan alla tre skyltar i rad tre gånger.
 
Det var en perfekt övning. Då får man träna på skyltarna ordentligt samtidigt som jag inte blir utråkad. Det blir heller inte för mycket som hela banor kan kännas..
 
 
Träningen var tydligen tröttsamt. Bilden är tagen under fikapausen. Hon somnade nästan direkt. Även jag blir trött av träningen. Det kräver väldigt mycket koncentration och jag har fullt upp. Det händer mycket hela tiden. Träningen är rolig men det tar på krafterna :)
 
Målet är att åka till hundklubben ensam någon gång (när det inte är träning) och kanske se om det går att göra något med Lucia också. Jag och Klara behöver som sagt träna.
 
 

Kommentera här: