Prov i svenska och rallylydnad träning

I tisdags så var jag i skolan och skrev romantikprov i svenska.  
 
Resultatet slutade på 30 poäng av 38 poäng. Något som störde mig var att precis innan jag skulle skriva provet så läste jag igenom en dikt som jag missat att läsa tidigare när jag hade pluggat. En fråga om den dikten kom på provet, men trots att jag hade läst dikten precis innan provet så kunde jag inte svaret. Dikter är inte riktigt min grej helt enkelt. 
 
Men mitt bästa provtips är att svara på alla frågor även om man inte kan dem. Ens gissning kan alltid ge ett halvt poäng eller så gissar man väldigt bra.
 
 
Efter skolan så mellanlanda jag hos mamma och åt muffins. När jag blir diktator så ska jag förbjuda krämfyllda muffins för det är helt enkelt synd att förstöra en god muffins med äckel. Min smarta syster var klok nog att äta runt fyllningen och lämna den medans jag plågsamt åt även fyllningen.
 
 
 
 
 
Sedan var det rallylydnat med Klara. Sista gången för denna kursen men nästa kurs börjar redan nästa vecka så det blir inget långt uppehåll.
 
Vi var verkligen riktigt duktiga i tisdags. Vi har aldrig sammarbetat så bra förut.Klara var duktig och jag var duktig. Dock så verkade Klara inte må 100% bra  utan kanske bara 90 % bra för hon var inte lika mycket på hugget. Men vi fick in känslan av hur det ska kännas. 
 
 
På bilden så ser vi en bana av två som vi fick träna på.
 
Banan börjar med start och då ska hon sitta brevid mig och där var hon lite före mig så hon fick backa tillbaka och det var väl den största missen hon gjorde.
 
Sitt, stå: Som det låter så ska hon först sitta och sedan ställa sig på kommando och det har vi inte riktigt lärt in än men vi jobbar på det men hon ställde sig fint när jag försiktigt petade på hennes mage.
 
Helt om, hund bakom och sedan dubbelslalom.
 
270 graders vänding , vänster: Vi har i år haft problem med att svänga till vänster då hon gärna hamnar före mig och då är det svårt att svänga. Men de senaste veckorna så har vi tränat på vänstersvängar och börjar bli bättre på det.
 
Sitt framför, höger ingång, framåt. Klara ska alltså sätta sig framför mig och det brukar vara en av mina favoritövningar då Klara lätt hamnar lite framför mig så det är lätt att svänga in henne framför mig. Efter hon hade suttit framför mig så skulle hon gå runt mig.  Det momentet hade vi lite svårt för i början av terminen men det har blivit bättre, speciellt när jag slipper ha vinterjacka på mig. Men träning har gett resultat.
 
Sväng höger.
 
1 steg bak, 2 steg bak, 3 steg bak: Även här så ska Klara sätta sig framför mig. Sedan så ska jag gå baklänges medan hon följer med för att sätta sig framför mig. Ett steg brukar vi aldrig ha något problem men när man ska ta två eller tre steg bak så är det lite svårare för så ska man samtidigt räkna och se till att hunden följer med. 
 
Enkel slalom.
 
Sitt, ligg och gå runt:Det innebär att klara ska ligga medans jag går runt henne och utmaningen är att få henne att ligga kvar. Det fungerar om jag har handen vid hennes huvud åt det hållet jag ska vara på när jag gått klart. Men det är inte helt lätt då det är en bit ner till marken.
 
270 grader, höger 
 
sitt framför, vänster ingång, sitt: Denna är nästan som den tidigare som jag beskrev men skillnaden är att hon inte ska gå bakom mig för att komma till min vänstra sida. Sedan ska hon även sitta brevid mig innan vi får gå vidare igen.
 
Helt om, höger.
 
Ligg: Hon ska lägga sig ner utan att sitta i mellan och konstigt nog så kan hon detta momentet rätt bra
 
360 grader, vänster: Som jag nämde tidigare så har vi haft problem med vänster svängarna så denna skylten hade vi stora problem med för några veckor sedan. 360 grader innebär att vi ska gå i en ring. Det gäller att hon väntar lite så jag hinner runt henne och kan gå i ytterkant.  Men vi börjar få till de svängarna
 
Mål!
 
 

Till dagens ära så hade jag även nyfärgat hår så det kanske inte var så konstigt att det blev en bra dag?
 
 

Kommentera här: