Tyskland

Nu kommer berättelsen om mitt 24 timmars äventyr till tyskland.
 
Allt började med att jag lämnade katten hos mamma (fredag 18:30). Vars place katten verkade uppskatta för mamma mmsa mig (lördag 09:något) med en bild där kissen var ute. Jenny var avundsjuk eftersom hennes katter inte mmsa bilder. Men nu ska vi vara lite mer kronologiska.
 


Fredag 19:30 anledde jag hem till Jenny och vi drog till Ulricehamn och åt Pizza så vi skulle överleva bussresan. Utan mat (men vi hade med lite färdkost)
 
 
21:30 började bussen rulla mot Helsingborg med några stop längst vägen för att plocka upp resesällskap. Det var riktigt mysigt i bussen med blå belysning och jag drack små flaskor med rosevin. Jag bad jenny köpa vin med fjärillar på. jag swicha henne pengar med texten "så du slipper gå på gatan"
 
 
Efter att ha pratat med Jenny en stund så började jag istället lyssna på podcast och började blit trött men det var lite för stimulerande miljö för mig att sova. Mannen framför oss pratade rätt högt så jag kan inte begripa hur Jenny kunde sova i den miljön. Mannen pratade om en döds brevbärare vars namn han inte kom ihåg men det gjorde hans kompis. Samt att de pratade om en stor älg som någon stött på typ 1917 eller något. 
 
Sedan var vi helt plötsligt i Helsingborg (01:30) och åkte båt. Man behövde inte lämna båten då men jag och Jenny gick upp och passade på att kisssa. Busstoan lockade inte och det var skönt att gå omkring en stund. Vi tänkte köpa varsin chai latte men de såldes inte på natten så jag swichade då till Jenny i onödan (då med texten "tack för du låter mig sitta innerst" men det fick jag inte)
 
 
 
Sedan åkte vi några timmar i Danmark och då var jag trött och ville verkligen sova. Men det kunde jag inte. Vid fyra var jag rejält trött och det kändes obekvämt att sitta och jag tyckte resan kändes som rejält misstag och jag kände inte för att köpa något. 
 
Men den känslan försvann sedan när vi kom till båt två (05:00)
 
 
Jag passade på att ladda min telefon och vi tittade en snabbis och jag fick vin av Jennys sambo. Jenny fick chokladmjölk. Vi passade även på att kissa. 
 
Vid 06:00 var vi framme i tyskland. De har dinosaurier där (!)
 
 
Väl inne i butiken (06:00) så tittade jag på vin. Det är inte lätt att köpa vin när det fanns mängder att välja på men det fanns så man kunde provsmaka på viner men jag var lite för trött och seg för att smaka på vin då så jag orkade inte så jag köpte black tower. Dvs ett säkert kort.  Lite mer om det jag köpte kommer i ett annat inlägg.
 
I affären fanns det störa my little pony dricka som jag inte riktigt vet vad det var för något. Sedan fanns det jätte söta flaskor som jag visade för Jenny som berättade att de hade sådana hemma men att de var äckliga. Sedan charmades jag av något som heter kall supen (som jag dock inte köpte).
 
När man köper sprig så ska man inte bara ha koll på vad allt kostar (så man inte blir ruinerad) utan man ska även ha koll på vad allt väger. Vi fick köpa för max 100 kg var och jag hamnade på ca 30 kg.
 
 
7:30 så lastade vi in varor i bussen. Jag kan nu allt om hur man ska märka sina grejer på bästa sätt. Förutom klisterlappar med ens namn på så är det bra att ha en färgglad och unik tejp att ha på sina grejer. Så syns det tydligt vad som är vårat.
 
Det är sjukt vad mycket öl folk köper. Märkliga människor som åker tusentals timmar för att köpa öl. Min svåger är en av de människorna men han köpte inte allt till sig själv. Min skumma styvfar köpte 9 (!) flak.
 
 
 
7:45 var vi på bussen igen och Jenny stod för resan störta (minsta) flaska. Sedan fick vi vänta en evighet på båten (8:45) och kvinnan på reklamen  (högra bilden) var riktigt otäck. I ögonvrån så kändes det flera gånger att det var en verklig kvinna som tittade på en.
 
 
Väl på båten så kissade vi och jenny med sambå åt mat. Jag var egentigen också hungrig men trött och osugen. Sedan besökte vi butiken ombord (09:30) och jag skulle köpa choklad till mig men jag var inte sugen på något men hittade söta burkar med "tack för du passade min katt" text som jag köpte till min mamma. Burkarna innehöll vaniljfudge och jag trodde inte de skulle vara goda men de var helt fantastiska.
 
Sedan kollade jag och jenny på smink och parfymer. Det fanns riktigt många spännande märken ombord på båten och jag köpte ett liquid lipstick ifrån gosh i sista stund (människan i högtalaren berättade att båten var framme och att vi skulle gå ner till bussen eller något.. Jag begrep inte vad hon sa)
 
 
 
09:44 ombord på bussen så provade jag mitt läppstift och jenny ville också prova mitt läppstift och frågade om jag hade spegel men jag förklarade för Jenny att man använder mobilkameran som läppstift. Men Jenny blev lite distraherad så det slutade med att jag smygfotade henne medan hon posade.
 
 
Sedan målade jag läpparna och ville dokumentera det med en bild. En nackdel med att ta selfie på bussen är att det alltid är någon människa med i bakgrunden så jag valde tillslut att ha Jenny i bakgrunden.
 
 
Lite trött och sliten efter tusen timmar på bussen.
 
 
Vid 10:något så lyckade jag äntligen sova en stund även om det var max 20 min. Jag sov några korta stunder, pratade med Jenny och studerade Danmark. Sedan var vi framme vid båt två.
 
12:43 så fick jag och jenny äntligen våran chai latte samt att vi kissade medan vi var på båten. 
 
 
 
Efter varje gång vi lämnat båten (efter vi varit i tyskland) så kom det en passkontrollant och tittade in. Men den lata jävln orkade aldrig kolla på våra pass vilket gjorde mig besviken. Jag hade gärna visat upp mitt nygjorda pass.
 
När vi precis hade kommit till tyskland så skrämde "reseledaren" upp oss med att vi inte fick handla för mycket utan max de 100 kg som vi hade rätt till. Han sa att de väger alla bussar (kanske riktigt alla) och skulle vi vid vikt ha för mycket på oss så skulle vi bli strandsatta och inte få komma hem. 
 
När vi inte behövde väga oss och vi hade varit duktiga så fick vi godis. Jag tror helt klart att godiset var för att vi skulle fortsätta hålla oss snälla trots vi var trötta och var tvugna att sitta stilla.
 
 
"Reseledaren" fortsatte att roa oss (13:30) genom att sälja lotter och dela ut sprit. Man fick köpa två lotter var och jag hade kontanter så jag betalade min, Jenny och hennes sambos lott.  Sambon sov vid det tillfället så Jenny la beslag på hans lott också. Jag vann inget men på "Jennys" lotter så vann de gin och någon mysko energidryck med alkohol.
 
 
14:17. Jenny köpte ett läppstift på båt två (på vägen hem) som hon provade på bussen och jag tyckte att hon såg söt ut medan hon läppstifta till sig.
 
 
15:12 så tänkte jag ta en selfie med en sovande Jenny i bakgrunden men precis innan jag hann ta bilden så väckte hennes dumma sambo henne. Så det blev en selfie med en nyvaken Jenny istället.
 
16:04 så backade Boråsarna ut sina varor. Sjukt mycket öl och utpackningen tog en evighet. Enligt reseledaren så hade de inte så jätte bra koll på vem som hade köpt vad. Så mitt nästa spritköpar tips är att ha koll på sina kvitton. Där står det allt man köpt.
 
 
17:54 var vi äntligen framme i Ulricehamn och lastade ur våra varor.
 
Sedan drog vi till jenny och kissade. Sedan åkte vi förbi till en kompis till Jennys sambo och lämnade öl. Medan jag och jenny väntade kvar i bilen så kände jag hur en katt nosade på min arm. Kompisens katt ville tydligen följa med oss hem.
 
19:någoting så var jag äntligen hemma, Efter vi burit upp min alkohol så åkte vi till mamma och lämnade öl åt min styvfar samt att jag åkte dit och hämtade mina djur. Hemma hos mamma så låg Flisan exakt på samma ställe där jag hade lämnat henne 24 timmar tidigare.
 
21:00 så somnade jag äntligen i min säng och sov 12 timmar vilket var välbehövligt. Den sista bilden är tagen på söndag morgon när jag är utsövd.
 
Det har varit en jätte mysigt och rolig resa även om det stundvis är riktigt jobbigt att åka buss.

Kommentera här: