Tio anledningar till varför man inte ska sova naken

För länge sedan så läste jag en lista i en blogg med anledningar till varför man skulle sova naken.  Men sova naken har aldrig varit min grej. Jag har velat men det slutade alltid med att jag klädde på mig.
 
Jag har i många år sovit med pyjamasbyxor. Allt började med att jag hade en hund som gått i sängen med grusiga tassar och att byta/skaka av lakan varje dag kändes onödigt jobbigt. När jag slutade ha grusiga lakan så tyckte jag istället att det var varmt att sova med hud mot hud.
 
 
Men nu när jag har ny säng så har jag sovit varenda natt i den naken så nu kan jag skriva en lista om varför man inte ska sova naken.
 
1. Man måste alltid ha rena sängkläder annars är det obekvämt.
2.Man "måste" duscha oftare. Jag kan inte sova om jag känner mig skitig. Med kläder så drar kläder till sig smutsen.
3. Om man inte har någon tid att passa så måste man klä på sig innan man går ut med hunden på morgonen. Med pyjamas så behöver man bara ta på sig en tröja och ytterkläder.
4. Det finns säkert perversa fönstertittare. Speciellt med tanke på att min nya nakenhet har gjort att jag känner igenom brösten efter cancer medan jag går runt i lägenheten.
5. Man kan bli biten i magen av katten medan man går till toa.
6. Nakenheten gör att det blir för varmt eller kallt. Beroende på årstid.
7. Sover man borta bland människor som det är ohyfsat att visa sig naken ibland så är risken stor att man glömmer sovkläder eftersom man inte är van vid sovkläder samt att det kan vara svårare att somna med kläder om man är van vid att sova naken.
8. Det känns konstigt att vara naken om man är ensam.
9. Ringer någon på dörren medan man sover så tar det längre tid att öppna eftersom man måste klä på sig innan man kan öppna och personen kan försvinna.
10. Man måste tvätta oftare pågrund av punkt 1 och 2. 

Kommentera här: