Annorlunda hemresa

Idag har jag och Jenny varit i ullared. Jag kan inte låta bli att känna mig besviken. 
 
Allt började med att Jenny hade sett min 30 innan 30 lista att jag ville åka till ullared och handla för under 1000 kr. Hur gick det? Det stod 3100 kr på kvittor!
 
Jag köpte bland annat en dockvagn.
 

Okej. Allt på mitt kvitto var inte mitt.  Det jag handlade kostade 965 kr så jag klarade det! Hur jag klarade det?
 
1. Vi åt det första vi gjorde.
2. Handla åt kompisar först.
3. Var sällskap åt sin gravida syster på bebisavdelningen. Bebisar behöver tydligen sjukt mycket grejer. Trodde det räckte med att bara köpa bebisen typ. 
 
Jag hade varit i varuhuset i två timmar innan jag köpte den första varan till mig. Vilket var hundgodis.
 
 
Dagens inköp
En filt till soffan. Jag ville egentligen ha en med valpar men jag fick inte köpa den för Jenny. Denna filten anser Klara att den är hennes. 
Dra på lakan. Vanliga lakan är hemska!
1 liter eller 1 kg Nutella.
Hundgodis och tuggben. Dock så är benen inte med på bild.
Kattgodis.
Mobilskal ifrån Ideal of sweden. Ett vanligt som man kan sätta i ett plånbokskal med magnet. Jag vet inte om jag är nöjd. Men jag har varit sugen på att prova ett tag. Vi får vä se vad jag tycker, jag ska försöka de det en chans.
Disneyfilmer. Målet är att ha alla disneyfilmer men jag började med Lilla sjöjungfrun och sköntheten & odjuret.
Bok. Omgiven av idioter. Den handlar om olika personlighetstyper och hur man hanterar dem. Tror jag. Den ska bli intressant att läsa.
Verktyg. Äntigen rosa hammare! Eller iallafall delvis rosa. Detta var väl mitt onödigaste köp.
 
Har jag glömt något?
 
 
 
Nu till anledningen till varför jag känner mig besviken. På vägen hem så hittade vi en löshund på vägen. Det var mörkt och risken var stor att hen skulle bli påkörd.
 
Hunden var rädd och vilse. Vi lämnade givetvis inte hunden åt hens öde utan vi stannade och ringde polisen. Men jag tycker inte polisen skötte det snyggt.  Vi var 1,5 h hemifrån och hade ingen möjlighet att ta med oss hunden. De hade ingen bil ledig och kunde komma direkt. Deras lösning var att lämna hunden om vi inte ville kolla gårdarna i närheten om hunden hörde hemma där.
 
Tack och lov så stannade två bilar. Ett par som hade sett hunden efterlyst på facebook. Docks så var det inte ägaren som efterlyste hunden utan någon som hade sett hunden, tagit bild på hunden för att sedan LÄMNAT hunden åt hens öde. Den andra bilen som stannade var en vägarbetetare som hade sett hunden tidigare den dagen när han jobbade och trott att det var en jakthund. 
 
Hunden hade vandrat. Personen på fb och vägarbetaren hade sett hunden på annan plats än där vi hittade den. Jenny pratade med polisen och det kändes mest som de ville att vi skulle lösa problemet. Vägarbetaren kollade gårdarna i närheten och tog med sig en kvinna. Som inte kände igen hunden men hon tog på sig ansvaret för hunden tills vidare. Så det slutar troligen bra för hunden trots allt. De andra paret fick tag i någon som ev visste vem som kunde äga hunden.
 
Vi hade tur att det var bra människor som kände till området som kunde hjälpa oss. Polisen fick vi ingen hjälp av och jag känner att en ensam hund är deras problem. Hade de personerna inte stannat.. vem vet hur länge vi hade fått vänta intill vägen med den stackars hunden. Som tur var så var det en snäll hund vi hittade, det hade inte varit roligt att behöva ta ansvar för en stökig hundsliv. 
 
Hoppas verkligen det löser sig för hunden. Polisen hade ingen anmälning om hunden vi hittade. 

Kommentera här: