Delad tredjeplats

Igår var det avslutning på rallylydnaden. Vi skulle ha tävling och jag var inte alls pepp på det. Jag är självkritisk och har inga tävlingsnerver.
 
Det hjälpte inte att det regnade och var blött i gräset. Jag fick starta sist vilket passade oss bäst. Klara kan bli distraherad av andra hundar. Vilket säkert var en av anledningarna till varför vi fick gå sist.
 

Vid uppvärmningen så upptäckte jag ganska snabbt att ligg funkade inte idag. Klara ville inte lägga sig i det blöta gräset. Sitt funkade knappt.
 
Men så fort vi börajde på banan så blev hon taggad och satte alla sitt. Det var tre ligg på banan och hon satte inte någon. Men vi fick bara poängavdrag för ett av liggen. Jag vet inte om det inte syndes att hon inte låg ordentligt eller om domaren (instruktören) var snäll.
 
Klara brukar inte reagera på människor utanför banan men denna gången så blev hon jätte glad när hon såg domaren och ville gå fram och hälsa. Domaren/instruktören har vi haft som lärare förut men det var länge sedan Klara träffade henne så hon kändes väl som en främling.  
 
Vi fick 8 poängavdrag, vilket var snällt dömt. Men jag är ändå nöjd med våran insatts. Vi fick 5 poäng avdrag för ena ligget, slalomet där klara ville hälsa på domaren, Att hon nosade på frästelserna (på en riktigt tävling så hade vi fått högre avdrag där) och sedan hade jag tydligen sträckt koppel på en vändning. 
 
 
Vår insats ledde till en delad 3;e plats och vi var sex st ekipage. 
 
 
Priset och avslutningspresenter. 
 
På domarens kommentarer så stod det att vi var ett glatt ekipage. En glad hund med viftande svans och förare med glad röst. Bästa kommentaren man kan få faktiskt. Vi är ju där för att ha roligt, inte för att vara bäst. 

Kommentera här: