Efter döden

Jag lysnade på Egoina och spiderchick podd förrgår. De pratade om vad man ska göra med socialamedier efter någon dött.
 
Nu har jag planerat att leva några år till men man vet aldrig. I mitt fall så är det facebook, bloggen och instagram. Hur vill jag göra med dessa?
 
När det gäller facebook så vill jag inte att min tidslinje ska bli ett klotterplank för de som beklagar min bortgång. Det går väl an att de som står mig nära skriver. Men jag vill inte att de som aldrig pratar med mig i livet ska skriva där. Sedan känns det också konstigt att ligga bland någons vänlista trots att jag inte finns. Men samtidigt, hade någon av mina nära gått bort. Jag hade inte velat ta bort deras facebook.
 
Instagram har jag ingen direkt åsikt om. Men när det gäller bloggen. Hela mitt liv finns här och det känns märkligt att radera allt som jag mig. Men samtidigt, om ingen av mina nära besöker min blogg/instagram då vill jag inte att den ska ligga ensam och glömmas bort. Då vill jag hellre att den tas bort. 
 
Jag känner nog mest att det är upp till mina anhöriga att bestämma. Kanske borde det stå i min sista anhörigs testamente att dens anhöriga ska ta bort min blogg efter att hen dött? Hängde ni med? Till ex om jag dör imorgon. Förhoppningsvis så blir Ida den som lever längst bland alla jag känner så när Ida dör om 100 år då kan Idas barn och barnbarn ta radera min blogg. Nu tar jag förgivet att mina syskonbarn inte är så intresserade av mig eftersom de aldrig träffat mig.
 
 
Men allra helst så vill jag inte dö innan jag har gjort något som är minnesvärt. Jag vill att de som är flera genrationer yngre än mig ska veta vem jag är trots de aldrig träffat mig eller någon som kände mig.
 
 
 
Blev ni klokare av inlägget? Det blev inte jag.

Kommentera här: