Hamster

Igår fick jag för mig att jag ville köpa hamster! Djuraffären hade ett erbjudande på hamster med tillhörande burtillbehör. Erbjudandet varade dock bara en dag, som tur var. 
 
Då uppstod två frågor:
1. Vad ska jag med en hamster till?
2. Vart ska jag ha hamstern?
 
 
Den första frågan var ganska lätt. Jag gillar hamstrar och tycker de är jätte mysiga. Men på andra frågan körde jag fast. Jag har ingen bra hamsterburmöbel. Min hamster måste ju bo någonstans där den inte störs av hund eller katt.  Jag insåg tillslut att kaninburen var en jätte bra plats!  Då skulle hamsterburen stå i stora kaninburen och stackars hamstern är skyddad för de stora djuren.  Eller så hade det varit jätte häftigt att göra om kaninburen tilll hamsterbur. Men samtidigt.. Hur roligt är det för hamstern att bo i kaninburen på golvet (dvs om dens bur skulle stå i kaninburen).
 

Nej det blir ingen hamster. 
 
Sedan kan jag även ha frågor om hamsteruppfödning. Jag har sett en katalog (!) där djuraffärena kan beställa djur. Jag vet att djuraffären bara hade honor. Vad händer med alla hanar? Nu är det fullt möjligt att alla djuraffärer gör olika. 
 
Men det hade varit intressant att se hur hamsteruppfödningen ser ut. Jag är rädd för att det är massproduktion. Men det är fullt möjligt att de har det super bra. Det vet jag inte. 
 
Ingen kritik mot djuraffärer.

Kommentera här: