Blommor gör sig bäst i plast

Jag funderar på att köpa en ny mormor. Men mer om det längre ner.
 
I veckan så har jag börjat måla igen.  Jag började med att göra tre bakgrunder. Först ut var att måla något på denna:
 
 
Planen var att måla något i vitt med blåa konturer. Sedan ville jag att det rosa skulle synas igenom lite. Till målningens ära så fick det bli en häst.
 
Det är bansligt roligt att kladda med färg och 45 min senare så såg det ut så här.
 
 
Lite blåare än planen men jag är nöjd trots att jag är extremt självkritisk. Öronen, pannlugg och manen var lite pill med att få till. Det blev inte bra först. Huvudet är för smalt men det var ännu smalare samt halsen för tjock men jag är nöjd med hur jag löste det. 
 
Ni ser de blåa strecken på halsen? jag hade velat få till några sådana på hästens nosrygg men det var för mycket blöt färg så det gick inte att måla mer.
 
Ögon kan jag inte måla så det är ren tur att det faktiskt ser bra ut, Även om hästen inte är anatomiskt korekt så är jag nöjd med färgkletandet. Jag utvecklas trots brist på tålamod och att jag inte lägger så jätte mycket tid på varje tavla.
 
 
Nästa målning är den här. JAG SKA ALDRIG MÅLA BLOMMOR IGEN!
 
Allt började med att jag skickade en bild till mormor på snapchat på min ny målade häst. Så igår när jag träffade mormor så sa hon att hon tyckte att jag skulle måla något till henne. Hon föreslog blommor. När jag sa att jag inte kunde måla blommor så föreslog hon hus eller något. 
 
Även om jag inte kan måla blommor så kan jag troligen inte måla ett hus som ser mer avancerad ut än vad en femåring kan måla (Även om det finns flera femåringar som kan måla bättre än båda mina tavlor i det här inlägget).
 
Jag googlade fram en insprationsbild (som var datorgjord) där blommorna såg helt annorlunda ut men bakgrunden hade dock likheter med min tavla. Bakgrunden torkade fort så jag gav mig på blommorna direkt och jag kan inte måla blommor. Stora blomman såg katastrofal ut men det gick inte rädda/få till den för som på hästen så var det för mycket färg för att något nytt skulle fästa. Så det var bara att vänta tills skiten torkade.
 
På bilden så ser ni alla penslar det gick åt för att rädda den stora blomman. Jag fick nästan börja om ifrån början med stora blomman. För att rädda tavlan så fick jag måla på gult och få rätt färg var inte lätt. Det blev heller inte lättare av att kattungen gjorde så jag förstörde stjälken på blomman.
 
Men jag blev tillslut hyfsat nöjd med blomman/tavlan. Gud nåde mormor om hon inte hänger upp den någonstans. Så jag slitit. Borde kanske ha skrivit: "Sabina 29 år" på den längst ner.
 

Kommentera här: