Fem dagar i karantän

Tredje delen av min berättelse om skadad. Den ska handla om de fem dagarna jag satt i karantän och ville bryta andra armen också.
 
Men först vad jag gjorde de sju första dagarna efter oprationen. Jag fortsatte att sitta i soffan, tittade på grey anatomy, myste med kattungen och tog minnes bilder på min arm.
 
 
Jag upptäckte också världens bästa nagellacktips! För att få riktigt hållbart nagellack. BRYT ARMEN. Använder man inte handen så håller nagellacket så mycket bättre. Ni ser skillnaden.
 
 
Dag åtta efter oprationen så åkte jag mina föräldrar och morföräldrar till Ulricehamn och åt kina mat. Det var trevligt att se något annat än min lägenhet. Men jag var dödstrött när jag kom hem.
 
Jag åt tre rätter (kyckling i rödcurry, friterad kyckling och kycklingspett) och friterad ananas.
 
Mamma och mormor fick hjälpa mig att skära.
 
 
Nu till den värsta helgen i mitt liv. Mina morfin tabletter var slut och mamma skulle hämta mer på apoteket. Men på morgonen så får jag ett sms om att hon inte kunde hämta tabletterna för att hon var MAGSJUK. Det hemska var inte att vara utan droger utan det hemska är att jag har spyfobi.
 
Det hemska har inte helt börjat än. Eftersom jag vägrade träffa mamma så bad jag mormor komma till mig med varor ifrån affären.
 
Dagen efter mammas insjukning så fick jag ett nytt sms av mamma. Hon trodde att hon kunde hämta ut mina droger denna dag samt att hon berättade att mormor också hade blivit magsjuk. Där ville jag typ dö. Jag mådde riktigt dåligt (psyiskt). Jag ville verkligen inte bli sjuk. Jag ville hellre bryta andra armen än att spy.
 
Där var alltså början på fem dagar i ensamhet. 
 
 
Under de fem dagarna så kom mamma ett par gånger och lämnade saker. Samt en gång så ringde jag mamma och bad henne komma för att jag fick inte upp burken med alvedon (en oöppnad burk). Men det var lika jobbigt varje gång att träffa henne och jag var noga med att tvätta händerna.
 
Jag kanske också blev sjuk. Men jag vet inte. Söndag kväll (mamma blev sjuk lördag och mormor söndag) så var jag extremt och orimligt varm. Även måndag morgon så var jag varm. Jag inbillade att jag mådde illa (men samtidigt så kan det berott på all smärtlindring). Helt plötsligt så fick jag väldigt ont i magen. Ett långt toalettbesök senare så släppte det.
 
Jag var väldigt trött (kan också berott på drogerna). Jag kunde äta normalt (rostatbröd) även om jag inte hade samma aptit.
 
Jag tror att jag var sjuk men jag kan vara hypokondrisk. Var jag sjuk så var det mesigaste magsjukan någonsin men samtidigt HELT OKEJ. Så jag klagar inte.
 
 
Jag vill bara avsluta med att säga att det även kommer en fjärde del. Där tar vi upp återbesök på sjukhuset och ett kärt återseende. 
 
3,5 timme kvar tills jag blir människa igen!!
 
 

Kommentera här: