Lugn och jul som flöt på

Nu ska vi prata om min julafton. Men först vill jag säga att man av olika anledningar inte vill ha kattunge inne i ens sovrum under natttid. Så min sovrumsdörr var stängs den natten.
 
Men min kattunge är ett geni så klockan 8 vaknade jag av ett misslyckats försök att öppna dörren (hon kan öppna dörren ibland eller så har ett spöke hjälpt henne). Jag var vaken några timmar och sov sedan en stund.
 
 
Sedan var det dags att göra sig i ordning och jag började med att locka håret.
 
 
Det är verkligen sjukt tråkigt att locka håret.Sedan var det smink och påklädnad. Jag skulle behöva flera julaftonfirande för att jag har för mycket kläder att ha på mig.
 
Jag har min julklänning som jag mer eller mindre känner min tvungen att använda då det inte finns några andra tillfällen att ha den på sig. Sedan hade jag min jul/vintertröja med snögubbe och sedan avslutade jag med mitt nya diadem med renhorn.
 
 
Sedan gick jag till mamma där det var tomt eftersom de var på annat julfirande.
 
Iallafall på vägen till mamma så hade klara sin matchande tröja med snögubbe. Då kände jag mig lite för mycket med min överdrivna julklädsel med matchande hund. Men jag måste köpa renhorn till Klara nästa år. 
 
 
Som ni ser på bilden så kom mamma hem tillslut och min styvfar serverade mig sprit.  Han frågade om jag ville ha wiskey och det ville jag men sedan ändrade han sig och gav mig något annat. Congnac? Eller vad heter den trejde liknande saken?
 
Jag fick julklapp ifrån mina bonus farföräldrar och jag gjorde ett armband av presentpappret.
 
 
Sedan gick vi till mormor. Förutom rätt många tonåringar och en överårig så var vi först på plats! Första gången någonsin. I vanliga fall så brukar vi få miljonr samtal om "är ni inte väg snart?".
 
Men vi har rätt lång restid dit! Typ två minuters promenad. 
 
 
Men så småning om kom resten av alla vuxna människor  och få fick vi mat. Jag är inget fan av julmat så jag fotade även min systers tallrik som såg mer julmatig ut. Tur var väl det för senare sa hon att "nu glömde jag fota min mat"
 
 
 
Kusinen ställde snällt upp på att ta en selfie. Det gjorde inte min onda syster Ida. 
 
 
 
Sedan var det dags för lotteriet. Eftersom även Tim fick en lott så fick Jenny mängder med packet!
 
Det började med att Jenny fick ett packet rätt tidigt och hon valde en ljuslykta som hon köpt (inslagen). Strax efter så var det min tur att ta så jag frågade Jenny om jag skulle ta den matchande ljuslyktan så kunde vi byta vinst sedan. Så jag gjorde det. Sedan vann Tim och jenny vann ett doft ljus som jag fick i inbyte.
 
En stund senare så vann jag ett till doftljus med lukten bomull! Luktade egentligen inte gott utan rätt skumt. Men den var ändå rätt häftig. Jag frågade på skämt Ida om hon ville byta mot hennes doftljus som luktade vit lilja. Jag fråga enbart för att jag trodde att hon skulle säga nej men till min förvåning så sade hon ja! Så vi bytte och det var väl lika bra för liljan luktade godare. 
 
Jag fick bara två packet (några hade tur och fick tre) men jag kände mig inte krängt över att ha haft otur men trots det fick jag en kylskåpsmagnet av Jenny.
 
 
Sedan var det dags att diska och under tiden så tog jag tydligen en hel del selfie eller som Richard sa "nu tar hon selfie igen som vanligt"
 
I väntat på att Tomten skulle komma så fotograferade jag genrationsbild på Tim, jenny, mamma och Mormor samt en familje bild på Jenny, Tim och Jonathan. Men de bilderna ligger fortfarande i kameran. Eller nu ljög jag. De ligger i datorn orörda.
 
Som ni ser på en av bilderna så hade jag kvar mitt "armband"
 
 
Sedan kom äntligen tomten!  och den årliga bilden på tomten togs. Dock så hade tomten inte riktigt alla hästar hemma för han tänkte göra kaninöron på mig. Det hade väl varit rimligt om det inte vore för att jag redan hade öron på mig.
 
 
Tim blev inte rädd för tomten (begriper inte varför) utan efter julklappsutdelningen så ville Tim följa med tomten hem genom att be tomten hjälpa honom upp för trappan.
 
 
 
Sedan öppnade vi julklapparna och sedan åt vi ris a la malta och jag vann ingen "mandel" i år men det kände jag mig heller inte kränkt av. Vinsten plockade hem av ena brödparet. 
 
Det känns som jag skriver massor om ingenting. Det var en lugn och odramatiskt jul. Allt flöt på och var som vanligt. Förutom att mitt morfarskrälle inte var med eftersom han är i Spanien. 

Kommentera här: