Polkagrisar i Gränna

Jag vill börja med att ge två offentliga ursäkter till mina katter.
 
Först till kattungen. Igår så hade jag fotat sakerna ur mina adventkalendrar på morgonen för att sedan lägga alla tre sakerna i en glossybox lucka på bordet.  
 
Det här inlägget skulle egentligen skrivas igår men min dator hade anmärkning mot det och hängde upp sig.  Men nu verkar datorn fungera så jag fortsätter.
 
 
Genast så började kattunge leka med luckan och jag sa till henne. När jag sedan på kvällen skulle ta fram innehållet ifrån luckan så var luckan borta! Så jag anklagade kattungen för att ha lekt bort mina saker! Efter att ha letat under soffan så hittade jag till slut luckan på bordet... Typ en halv meter ifrån där jag trodde den skulle vara på ett ställe som jag troligen lagt dem efter att kattungen hade lekt med den.
 
Så förlåt kattungen. Nästa ursäkt är till stora katten för att jag sa att hon  "nästan var lika tokig som lilla syster" när hon bet och lekte med min hand. Det var tydligen värsta förlolämpningen man ge någon. 
 
MEN det här inlägget skulle inte handla om katterna eller datorstrul utan om mitt och Jennys äventyr till GRÄNNA.  För ett tag sedan så frågade Jenny mig om vi skulle åka på julmarknad i Gränna. Jag svarade Ja och såg till att det blev av.
 
 
Min bild av gränna var att det var en stooor fabrik som låg på en ö (ja jag hade blandat ihop det med visingsö). Men gränna var en liten stad! Super mysig stad. Julmarknaden var rätt liten och så vi hände mest i alla polkagris affärer. Med ALLA så menar jag alla polagris affärer.
 
Jag köpte en vanlig polkagris och fem st med julmsmak. Två skumtomtesmak, två pepparkakssmak och en glöggsmak.
 
Glöggsmaken var så sjukt god. Smakade inte så mycket glögg. Skumtomten var ocskå god. Men pepparkakan rekomenderar jag INGEN att köpa. Extremt kryddig och stark. 
 
Det var ett riktigt mysigt besök och det var intressant att titta genom glasrutan när männisa bakade polkagrisar. Jenny tyckte nog att det var pinsamt när jag stirrade på människan. Jag föreslog att vi skulle fråga peronalen om vi fick mata hen.
 
 
En av  det bästa med att åka till gränna var att åka längst med vättern och det var också välidgt mysigt. Allt med gränna var mysigt.
 
På vägen dit så berättade jag för jenny att jag troligen aldrig varit på den sidan av vättern förut och jag ansåg att det var rätt onödigt att behinna sig på den sidan av sjön och undrade om det fanns någon vettig anlening till det.
 
Det ledde till en diskussion om hur man åker till sthlm. Jenny ansåg att man åkte till sthlm på den sidan av sjön medan jag ansåg att man åkte mellan sjöarna mot örebero. Google maps är människans bästa vän och den berättade att båda hade rätt typ. Åker man ifrån mig så ska man ta min väg. Åker man hemifrån Jenny så ska man ta Jennys väg. Jag bor närmare sthlm fågelvägen men Jenny bor närmare sthlm bilväg. Med närmare menar jag typ 12 min. 
 
En annan rolig gps grej var också att på vägen till gränna så satte både jag och jenny på våra gpser. Jag har google maps och hon har troligen någon appel verision.  Trots vi hade samma adress så skulle jag vara framme 2 min före jenny och hade 400 meter mindre kvar. Måtten vid svängarna verkade överstämma. 
 
Nej jenny kastade inte av mig två min tidigare än vad hon steg av och jag stängde av min gps innan vi var framme.
 
 
 
 

Kommentera här: