Danmark: dag 2 och 3

Ett viktigt meddelande.
 
Jag glömde berätta om tre saker om resan till damark. Dagen för båtresan så var mensen beräknad och den var punkligt och jag upptäckte den direkt när vi kommit på båten. Jag kände på mig redan i bilen att den kommit. Egentligen var jag inte sugen på första mensdag på båten eller i Danmark och hade hoppats att den skulle vara minst en dag för tidig men denna gången så var mensen snäll.
 
Jag spelade även på vin och spritlotteriet. Jag köpte 5 lotter och vann på två. En vinflaska och 10 x 50 ml flaskor med snaps. Sist men inte minst så köpte jag även Mars bites. En påse med små mars (godiset, inte planeten) de är verkligen goda! Allt är godast smått?
 
 
Nu till danmark dag TVÅ
 
 
I flera år så har jag tjatat om Elvis musemumet och äntligen blev jag hörd även om mina vuxna förebilder inte var så sugna på det. Då är ändå Elvis min mormors idol.
 
Så mot Graceland i Randers.
 
 
Ska jag vara ärlig så var jag nog mer imponerad över souvenirbutiken än alla Elvis grejer i museumet. Så jag hade nog tyckt att det hade räckt att vara utomhus och sedan kolla butiken och ev äta (vi åt inte). 
 
Men i musemumet så fanns det en biosalong där de visade en dokumentär om Elvis. Det var mysigt. Sedan hade den en skön soffa och morfar som var smått anti att besöka museumet berättade att han gärna åkte dit igen för att sitta i soffan och lyssna på elvislåtarna som spelades. Inte en helt dum ide.
 
Jag kan absolut tänka mig att åka dit igen. Den levande gubben på bilden här under är INTE Elvis utan min morfar. 
 
 
Föresten. Jag kissade och tömte kopp hos Elvis. Det var jag tydligen nöjd över.
 
 
Sedan bar det iväg till Randers shoppingcenter. 
 
Till vänster ser ni hur snapchaten jag skickade till mormor såg ut. Sedan köpte jag de bästa penslarna att måla tavlor med (med bästa så menar jag att de är de bästa billiga). Örhängen ifrån gliter fick följa med mig hem. Jag har örhängenproblem. Jag tappar propparna! Så innan de nya inköpet så hade jag bara två örhängen av fyra i öronen. 
 
 
Resten av dagen så tog vi det mest lugnt hos min mormors syster. Vissa tog det lugnare än andra. Sedan såg vi på andra jurassic parkfilmen. 
 
 
 
Vi fortsätter väl? 
 
08:27 så låg jag på min madrass och väntade på en av häxorna skulle komma och väcka mig. Sjukt orättvist att jag måste gå upp när de vill. En dag den veckan så vaknade jag vid 4 och var klar vaken. DÅ väckte jag minsann ingen. Borde ha gjort det. 
 
Hårfägen ser olika ut i olika ljus tydligen.
 
 
 
Dagens utflykt var centrum i Randers. Vi såg en häst och vagn. Filmade så jag har bara en bild ifrån ekipaget bakifrån. Min filmare morfar filmade inte hästarna alls! Vet inte alls vad han tänkte med.
 
Såg en fin t-skirt som jag inte köpte. GLÖMDE EN VIKTIG DETALJ på dag två. Minns ni solglasögonen jag glömde att ta med mig till Danmark? Jo jag köpte ett par nya likadana fast i en annan färg. 
 
Man överlever inte utan hjärtformade solglasögon. 
 
 
Sedan hade jag önskat besök på Danmark konstmuseum. De har bara danska konstnärer där. Eller inte själva konstnärerna utan deras konst. 
 
Danskarna är inte helt kloka. Den blåa tavlan måste vara den konstigaste jag någonsin skådat. I samma byggnad så hade de museum østjylland. Båda museumen kostar inget så vi gick in i båda. På museum østjylland fick vi se istiden. Efter det så tappade jag koncentrationen.
 
 
 
Efter museumet så fick jag för mig att snabbt måla morfars ena tånagel rosa.. 
 
 
Sedan åt vi vid en kiosk men jag var för hungrig så fotade inte. Sedan var vi i en affär och där blev jag kär i en klänning. Men jag älskade den bara till 90% så jag köpte den inte.
 
Morfar och Richard köpte energidryck medan jag köpte milkshake.. När jag skulle ta kort på rullbandet så var kameran i selfieläge och morfar posade så fint så jag tog kort på oss också. Det händer mig ofta att jag ska ta kort på något men först ser jag i selfie läget att jag är snygg så jag måste ta kort på mig själv först.
 
 
Dagen avslutades med finbesök. Mina systerar och systerson kom till Danmark några dagare senare än oss. Deras dag 1 är min dag 3.
 
Sedan fortsatte vi våran jurassikparktittande med tredje filmen.
 
 
I nästa blogginlägg som troligen kommer imorgon så fortsätter vi berättelsen om LÖVE och hur vi hittade jenny i ballen. Missa inte. 
 

Kommentera här: