Danmark: dag 4

Planen var egentligen att åka på tivoli men min systerson hade spytt mycket kvällen innan så vi bestämde oss för att avakta och tur var väl det pågrund av andra orsaker som jag kommer nämna om en stund.
 
 
Så jag fick min vilja igenom så vi åkte till Ree djurpark.  Jag skickade ett meddelande till Jenny och sa att vi åkte dit. Sonen kändes pigg så hon bestämde sig för att hänga på (hon hade närmare till djurparken än till tivolit)
 
 
När vi nästan var framme vid djurparken så ringde Jenny mig och berättade att hon var vilse! Hon hade ingen aning om vart hon var eller vart hon skulle åka.  Hennes internet i mobilen fungerade inte så hon hade ingen gps.
 
Men tack och lov så fanns det ett samhälle 10 min bort ifrån djurparken som heter Balle och vi hade sett skylten dit på vägen till djurparken. Jenny hade också sett Balle skylten så vi bestämde oss för att åka dit och rädda min vilsna syster. Under tiden pratade jag och Jenny i telefon. Vi pratade i totalt 30 min. Så länge tror jag inte vi pratat totalt i telefon under vår livstid!
 
 
Vi hittade Jenny och kom äntligen till djurparken.
 
 
Dagens stora nackdel var att Richard var dålig. Han hade ont i ett öga och kunde inte titta alls. Så han blunda hela tiden och fick bli ledd. Så det var tur att det inte blev något tivolibesök.  När vi kom hem ifrån djurparken så sov han hela kvällen och natten och dagen efter så vaknade han pigg. Misstänker allergiskreaktion eftersom det gick över såpass fort.
 
Morfar var inte den bästa blindhunden. Richard gick på mig och mot en avspärrning. 
 
 
Vi började med att titta på lejonen. Sååå roliga att studera och fotografera. Jag sa tidigt att det inte gjorde något om de tappade bort mig. Tur var väl det för jag blev kvar hos lejonen en halvtimme!
 
Men jag vill spara lejonen till ett eget blogginlägg men jag bjuder på denna lejonbilden.
 
 
10 minuter efter det att jag lämnat lejonen så hittade jag mitt följe igen. Jag var förvånad över att de inte kommit längre men tydligen hade de matat och mitt blöja på människobebisen.
 
Morfar var den första jag hittade.
 
 
Han hade hittat en kompis.
 
 
Mellan vargarna och björnarna hittade jag de andra människodjuren ur min flock. Jag tog några björnbilder men inga som tydligen dög för att synas i bloggen eftersom det inte finns några björnbilder bland de bilderna jag tänkt ha med i bloggen. 
 
Så istället bjuder jag på de två bilderna jag tog i vargarnas hage. De var många och extremt fotovänliga.


 
Okej.. jag såg inte så många vargar. Mormor och hennes syster hade blivit nya blindhundar. Tur var väl det för annars hade väl Richard blivit björnmat.
 
 
Sedan lite fågelskådning


 
Sedan var det matrast. Jenny frågade vad vi skulle göra nu. Om vi skulle åka hem för vi hade väl sett allt nu? Nää vi hade bara varit i en tredjedel av parken.
 
Jag studerade kartan och ritade upp en plan om hur vi skulle gå. Jag har förtydligat det lite i paint. OBS! vi fick inte i vattnet eller inne hos djuren. Jag hade bara målat slarvigt. Den röda vägen var min plan och vi höll det hyfsat. Iallafall till slutet så det blåa visar vilken väg vi gick då.
 
 
 
Girafferna var inte så fotovänliga den dagen och höll sig på avstånd en bit bort. Men det var rätt varmt den dagen så jag förstår djure och tycker det är hälosamt att man inte kan se alla djur.
 
Men vi hittade en trött kisse. En Jaguar tror jag. Efter Jaguaren så dumpade Jenny oss och drog. Mormor, Paula och Richard var kvar vid matstället pågrund av tidigare nämnda anledningar.
 
 
Sedan hittade vi ännu en trött kisse. En leopard tror jag. Hens prickar är verkligen häftiga! Sedan var vi inne hos aporna och hittade ett lemurpar som låg tätt ihop och sov. Men de var artiga. De gäspade och lät oss ta en bild innan de somnade om igen.
 
Sedan hittade vi några trötta kameler. Jag och morfar diskuterade antal puckar och skillnaden mellan kamel och dromedar. Jag berättade att kameler har två och dromedar har en. 
 
 
När vi sedan satt i bilen och skulle åka hem. Ja då fick jag ÄNTLIGEN se en varg.
 
 
Ja det är en varg och ingen hund! Sedan åkte vi hem till Paula och med tanke på att Richard sov så kunde vi inte se den fjärde jurassicparkfilmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: