Danmark: dag 8 och 9

Här kommer sista delen.
 
Dagen innan vi åkte hem så skulle mormor hälsa på sina syskon. Men jag anser att jag är för gammal för att sitta artigt vid ett bord och lyssna när äldre människor pratar på ett språk jag inte förstår.  Så jag bad om att bli avsläppt vid Randers centrum.
 
Det är lite utanför min comfort zone att vara ensam bland mängder med människor som pratar obegripligt. Så det var en utmärkt ide. Hade diskret läppstift i dagens ära.
 
 
Men efter en timme så kom Jenny och räddade mig. Den timmen jag var ensam gick jätte fort och jag hade aldrig tråkigt eller blev påkörd. Det var mycket bilar som körde där jag ville gå.
 
Jenny tog mig till en affär och frågade mig om jag ville köra barnvagn eller kundvagn. Givetvis så tog jag barnvagnen.
 
Jag hoppas verkligen att Jenny inte har något hemlig inspelning på vagnen för jag pratar oavbrutet med bebis och jag hade inte velat höra det. Jag upptäckte då att det bästa med bebis är att ha någon som tvingas lyssna på en.
 
Vi bestämde att han ville ha en vit kanin som heter Stina. Hugo och Viktor fick kaninen inte heta.  På bilden så ser ni när vi kör bland spriten.
 
 
Sedan sista måltiden och vi hittade våra morföräldrar. Samt att någon ville stjäla sin gammel morfars glasögon.
 
 
 
Vi såg den fjärde jurassic filmen samma dag som Bilka så denna dagen var vi utan något att se på. Morfar spelade backpacker och sedan såg vi på danska, vem vill bli miljonär.
 
 
De tävlade i par och det enda parets frågor kunde både jag och morfar. Även den frågan de svarade fel på. En av fågorna var hur många ben edderkop har. Morfar förvånade mig genom att veta att det betyder spindel?! Det måste vara EXTREMT onödigt vetande.
 
Men morfar visste inte hur många ben en spindel hade. Men det visste tack och lov jag så vi blev  inte utan pengar.
 
 
 
HOKUSPOKUS! Nu var det dagen efter och dags att åka hem. Allt på sängen ska ner i mina väskor. Förutom kudden och handväskan. Till nästa år så ska jag köpa ny resväska. Min älskade börjar bli sliten.
 
 
 
Väl på båten så fortsatte jag den nya traditionen att äka räkmacka när vi åker hem. Den var god men svindyr.
 
 
De sista dagarna i Danmark så hade jag börjat få ont i halsen. Så morfar köpte wiskey till mig. Min hlas blev nöjd. En stund iallafall.
 
 
Sedan spelade jag enarmad bandit och denna gång vann jag 300 kr! Men när jag skulle ta ut pengarna så hakade maskinen upp sig!!
 
En av personalen kom och hjälpte mig så jag fick mina pengar.
 
 
Tim fylde 6 månader den dagen så sen så tvingade Jenny mig att fota lite bilder på honom med hennes mobil.
 
Jag fotar mest liggande bilder men Jenny bad mig att fota stående. Först i efterhand så har jag insett att jag gillar liggande mest för att de blir bäst i bloggen.
 
 
Något trött så kom vi i land och som alltid när vi åker hem ifrån Danmark så regnade det. Dock bara några få minuter men ändå! Så lösningen på böndernas torka borde vara att vi åker hem ifrån Danmark lite oftare.
 
 
Sedan åt vi max!
 
 
Här var sagan slut. Fortsättning kommer förhoppningsvis nästa år.  Men något ni säkert undrat ett tag. Vad hände med jullåten jag hade i min spotify lista?
 
Jo mitt resesällskap lyssnade på den flera gånger utan att anmärka på att jag spelade en jullåt.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: