Glee

Det här inlägget är skrivet 2016 efter att jag hade sett glee för första gången. Jag kan alltså ha ändrat åsikter.


Jag känner ett stort behov av att blogga om karaktärerna i Glee. Ett inlägg som är totalt ointressant för er som inte sett serien. Ni som vill se serien kan räkna med spoiler.
 
Vi börjar med de vuxna:

Will Schuester : 
I början tyckte jag hans karakär kändes jätte skum. Han var bara konstig. Med tiden blev han mer normal eller så vande jag mig. Helt otroligt att hans fru lyckades fejka en gravidetet i flera månader med lösmage. Rörde han aldrig vid henne? Tråkigt äktenskap

Sue Sylvester
Jag älskar henne. Dock tyckte jag det blev lite segt att hon ständigt skulle förstöra kören men hon är ändå otroligt underhållande.

Shannon Beiste
Jag tycker hon är häftig. En kvinna som är mer som en man. Att hon sedan bytte kön har jag blandade känslor inför. Dels tycker jag det är intressant att manusförfattarna vågar ta upp ämnet. Men samtidigt hade jag tyckt det hade varit lika viktigt att ha en kvinna som inte är en typisk kvinna. Jag är dock besviken över att de inte gjorde hennes könsbyte mer relalistiskt utseendemässigt. Det såg snålt ut. Hon hade inte ens korthårig perukt utan det syndes att hon hade satt upp håret för det skulle se kortare ut.
 
Vi fortsätter med eleverna:
 
Noah "Puck" Puckerman
Jag gillar honom mycket. Synd att han inte var med så mycket efter säsong tre.
Kurt Hummel
Han var en av mina favoriter i början. Divighet med mycket känslor. Men som med tiden fick storhetvansinne eller vad man ska säga. Men jag gillar honom.
Rachel Berry
Henne tyckte jag faktiskt var ganska ointressant. Jag tycker de överdrev hur talangfull hon var. Visst hon var bra men hon var inte bättre än någon annan.
Finn Hudson
Han gillade jag i början men han blev ganska snart trist. Men mot slutet tyckter jag de lyckades göra honom intressant i hans lärarplaner. Tråkigt nog dog skådisen men jag tycker manusförfattarna skötte det snyggt.

Quinn Fabray
Hon var en av mina favoriter i första säsongen. Helt otroligt att hon lyckades lura hennes pojkvän som hon inte hade haft sex med att han var pappan till hennes barn. Men efter första säsongen så blev hon tråkig.
 Brittany S. Pierce
Gillar stundvis. Ointressant och överdriven stundvis. Hon var bäst i de tre första säsongerna.
Sam Evans
En av få som faktiskt blev bättre i säsong 4. Innan var han ointressant men i säsong 4 gjorde de honom korkad och då blev han omtyckt av mig
Santana Lopez
En av mina absoluta favoriter. Älskar henne, speciellt i de tre första säsongerna. Även om jag älskade henne även efter.
Artie Abrams
Gnällig. Gillar att han var med men samtidigt ingen favorit.
Mercedes Jones
Helt okej stundvis men samtidgt kändes hon mycket som utfyllnad.
Tina Cohen-Chang
Gillade henne i de första tre säsongerna. Efter det kändes hon enbart som utfyllnad och de gjorde henne konstig för att hon skulle ha något att göra i serien kändes det som.
Mike Chang
Någon jag önskade jag fått se mer av
Blaine Anderson
Gillar men jag tyckte han var mer intressant innan han bytte skola
Wade "Unique" Adams
Intressant karaktär. Önskade hen hade fått ta mer plats och de hade vågat ta upp hur vid hen ville byta kön eller inte.
 
I säsong fyra så hade hälften av eleverna tagit studenten och slutat skolan. Jag kan tycka att vissa karakärer som flyttat och inte fick så mycket tid i serien fick gästspela för mycket. De bidrog inte så mycket utan fick vara med bara för att. 
 
Jag hade hellre sett att Glee hade fortsatt utan de utflugna eleverna och att de istället hade gjort en spinoff med de utflugna och deras liv efter glee. Men det känns dock inte som manusförfattarna hade tillräckligt med matriall för att kunna genomföra det. 

Kommentera här: