En fattig soldatdotter och tiggare går på bio

På min systersons dop så bestämde jag och Richard att vi skulle åka till Göteborg någon gång. Eftersom jag tycker det är trist men planer som aldrig blir av frågade jag i Richard i början i veckan om han ville följa med mig till Göteborg på torsdag. 
 
Alla ungdomar i länet har fått busskort som gäller i hela länet och även på tåg. Vilket är jätte bra för då kommer ungdomarna ut. Men skitdåligt för mig! På min regionenrunt biljett så får jag ta med mig tre personer under 20 år så vi hade kunnat dela på kostnaden på min biljett. 
 
Något som är sjukt orättvist är att ungdomarna inte får ta med sig tre vuxna på deras biljett. 
 
 
Strax efter 11 så var vi framme i Göteborg och Richard som precis börjat dricka kaffe fick följa med mig och dricka märkeskaffe vid kanalen.
 
En av oss drack lite fortare än den andra så jag var lite rädd för att han skulle ledsna på att sitta vid min favoritplats. Men Richard är en okomplicerad  och tacksam varelse för helt plötsligt säger han "här skulle man vara en hel dag för att räkna hur många elbussar det kommer i jämnfört med vanliga bussar".
 
Där försvann mitt dåliga samvete.  
 
 
 
Efter kaffet så hade vi en timmes dötid och vi hade ingen tid att åka någonstans så jag bestämde att vi skulle besöka Göteborg stadsmuseum.
 
Ett musuem jag inte trodde på alls men som ändå kunde vara roligt att besöka när man ändå hade tid. Jag var även helt säker på att Richard skulle tycka att det var dötrist men eftersom det är gratis för undomar under 25 år (även här är jag bitter över att jag måste betala och inte han). så tyckte jag allt att han kunde genomlida tristess.
 
Men jag blev posetiv överaskad och tyckte museumet var bra och min okomplicerade tonåring sa helt självmant att vi borde besöka stället fler gånger (!). Man fick se bilder på hur göteborg såg ut förr och det allra bästa var ett hjul man fick snurra på gör att få reda på vilket liv man hade fått på 1600 talet.
 
Vi blev fattiga båda två. Jag blev soldatdotter och Richard blev tiggare.
 
 
 
Efter museumet (jag ansvarar inte för hur ordet är stavat i bloggen) så gick vi in i presentshoppen och jag frågade Richard om han ville skicka ett vykort till Mormor. Men det ville han inte men jag insåg då att JAG ville det.
 
"Hej mormor! Vi har det bra. Vi har druckit kaffe och varit på museum. Vi ska snart gå på bio. Vi saknar dig. Puss 💓Sabina och Richard"
 
Richard fick skriva sitt namn och jag skrev resten. Givetvis så satt jag i min favorit trappa medans jag skrev.
 
 
Som ni kunde läsa på vykortet så skulle vi på bio. Det var i princip anledning till att vi åkte till Göteborg just den dagen.
 
På vägen till bion så köpte vi frimärken. I kisoken så frågade Richard mig vad det var för affär. Jag svarade tobak, godis och drickor typ. Sedan såg jag kondomhyllan och frågade om han ville att jag skulle köpa kondomer till honom men det ville han inte.
 
Sedan gick vi en omväg till bion och passerade paddan. Nästa gång vi är i göteborg så ska vi åka paddan!
 
 
Richard är nog en av få jag kan med att be som att ta selfie med vid varande grej vi gör! Med rätt person så hade jag tagit selfie själv men jag hade aldrig frågat människan 100 gånger om vi skulle ta selfie ihop.
 
Sedan gick vi till bion och väl inne så tittade jag på priserna på pocorn och kände att jag INTE ville lägga 50 kr på popcorn. Så vi gick till en kiosk utanför och handlade popcorn i påse.
 
 
 
Vi skulle se jurassic world fallen kingdom. Det bestämde jag helt på egenhand och bokade utan att fråga Richard om han ville gå på bio. Men jag visste att han skulle gilla filmen och inte skulle protestera. 
 
Filmen var skithemsk! Så pysiskt jobbig ett tag. Jag mådde så dåligt så jag pressade fram en tår. MEN efter den hemskaste serien så är den rätt ångestfri. Man vet att den är rätt förutsägbar. Människor är verkligen elaka och otroligt korkade.
 
Trots lite ångest så var filmen ändå bra. Vi åt nästan alla popcornen under reklamen (som det ska vara enligt mig). Men jag sa till Richard att han inte skulle dricka upp drickan direkt utan spara den så han hade hela filmen. Han lydde lite väl bra för när filmen var slut så hade han halva sin dricka kvar medans min var tom. Innan vi lämnade bion så tvingade jag honom att äta upp de sista popcornen och dricka upp drickan.
 
 
 
Efter bion så var det dags att äta! Eftersom Richard inte tål nötter, curry och soja så gjorde vi det lätt för oss och gick till Max. Temat var helt klart ost. Richards hamburgare hade tre olika sorters ost medan jag åt halloumi och mozzarella.
 
 
Efter maten så var jag sjukt mätt och kom med mitt års sämsta ide. Jag föreslog nämligen att vi skulle gå till Liseberg och ta spårvagnen tillbaka (både jag och Richard ville åka spårvagn). Det var riktigt jobbigt att gå när man både var mätt och trött efter dagens äventyr.
 
 
 
Jag fick mängder frågor om spårvagnar och tåg. Så nu vet jag att alla spårvagnar utom typ två stannar vid brunnsparken.
 
Vi avslutade med att sitta en stund vid min favoritplats igen innan vi gick till tåget med en omväg inne på kicks (mer om det i ett inlägg som kommer senare idag)

 
Nu hade jag inte mycket battri kvar på mobilen så bilden ovan är sista bilden men vi köpte varsin kaffe till på stationen.
 
På tåget hem så skickade jag ett meddelande till mormor där jag skrev "min mobil dör snart så du kan inte få tag i mig. Men tåget borde komma den tiden jag skrev förut".
 
Sedan dog min mobil. Strax efter så stannade tåget och vi var tvunga att vänta på tre passerande tåg (spårarbete). Så frustrerade att inte kunna meddela mormor som skulle hämta oss. Vi blev iallafall 20 min sena. Medans vi stod stilla så frågade jag Richard om jag fick måla hans naglar. Det fick jag inte. Tillslut kom vi hem.
 
 

Kommentera här: