Ibland behöver man två nagelsaxar

Idag har jag plockat stygnen på kattungen. Det tog bara 12 timmar!
 
 
Allt började med att jag idag insåg att det hade gått 16 dagar sedan hon kastrerades och att stygnen skulle plockas efter 12 dagar. Så det var alltså dags nu så jag letade fram en helt ny nagelsax och sedan började jag studera hennes mage. Det gick kanske inte så jätte bra.  Men tillslut när hon låg på soffbordet och jag satt på golvet så hade jag bra magläge. Men jag insåg rätt snabbt att jag hade en hand för lite och att kattunge inte hade tänkt ligga stilla tillräckligt länge.
 
 
Så jag bestlöt mig för att be mamma komma hem till mig efter jobbet för att hjälpa mig. När vi väl satt igång så dröjde det inte länge förens jag hade ångrat mig och hade önskat att vi hade bett vetrinären om hjälp. Kattunge var inte alls pigg på ideen. Saxljudet var otäckt och hon ville inte att någon skulle taffsa henne på stygnen.  Mamma var saxansvarig och hon hade höga krav på hur kattungen skulle ligga så hon såg ordentligt. Vilket inte kattungen tyckte var en lika bra ide. När kattunge låg som bäst stilla så kom brevbäraren och kastade ner saker i mitt brevinkast! Vilket skrämde kattungen och troligen mamma. 
 
Efter vi tagit hundra pauser och fått bort 2 stygn så föreslog jag att vi skulle fortsätta igen imorgon. 
 
 
Mamma trodde att hon hade lyckats klippa upp ett tredje stygn så senare på kvällen när kattungen låg i soffan så började jag pilla på stygnen men hittade inte det öppna MEN jag hade då bra klippläge men ingen nagellsax i närheten.
 
Medans jag gick och hämtade nagelsax så följde kattungen med och det slutade med att vi båda låg i hallgolvet och jag fick klippa ett stygn utan problem. Men hon var som sagt rädd för saxljudet så efter det så gick det sådär. Men jag provade att lägga henne i sängen och det gick hyfsat men det stygnet jag siktat in mig på var det som mamma redan klippt.
 
Sedan var det dags för femte och sista stygnet och kattunge var less på mitt pillande. Vi hade egentligen behövt några timmars paus men jag ville få det gjort. Vi satt en stund på hallgolvet och lekte med nagelsaxen. Sedan lade jag henne på soffbordet. Men innan jag fortsätter berättelsen så vill jag klargöra två saker.
 
1. Jag rekomenderar INTE att man ska låta kattungar leka med nagelsaxar.
2. Jag rekomenderar heller INTE att man har nagelsaxar i bh.
 
Hon låg alltså på soffbordet och jag lyckades få henne att ligga stilla genom att låta henne leka med en nagelsax medans jag gömde min andra nagelsax i bhn medan jag pillade fram tråden som skulle klippas. Sedan tog jag fram nagelsaxen ifrån bhn (samtidigt som jag hade koll på saxen hon lekte med) och klippte sista stygnet utan problem. Direkt efter jag klippt stygnet så tar hon nagelsaxen (delen där man stoppar in fingrarna) i munnen och tänkte gå i väg. Men jag lyckades stoppa henne och stal saxen ifrån henne för att sedan dra loss stygnet. Sedan var vi äntligen klara!
 
 
 
Jag vill inte ge kattungen komplex men när vi plockade stygnen på stora syster så klarade jag och mamma det utan problem. Vi tog alla stygnen utan någon paus. Hur lätt som helst. 
 

Kommentera här: