Midsommar 2018

Tidigare förra veckan så kände jag mig förvirrad. 
 
Jag har ju inte firat midsommar på flera år för att jag har varit i Danmark då. Om man inte räknar med midsommaren för två år sedan när jag och mamma åkte till ullared och alla andra vi kände var i Danmark. Förvirringen var att jag inte mindes hur det kändes att fira midsommar.   Nästa sak som jag varit förvirrad över var ett djur jag såg i mörkret. Först trodde jag att det var en stor katt men den skuttade så jag gissade sen på hare. Men samtidigt så såg den för stor ut för att vara en hare. 
 
MEN nu till midsommarafton! Jag hade bestämt mig för att gå till midsommarfirandet som idrottsföreningen anordnar för att komma i stämming. Mamma, morfar och mina systrar var där. Men strax innan jag gick hem ifrån så fick jag lite kalla fötter. Har jag verkligen lust att gå och träffa massa okända barn?  Men jag gick ändå. På vägen dit så hittade jag den mystiska djuret jag hade sett i mörkret.
 
 
När jag väl kom till midsommarfirandet så ville mina nära och kära åka hem! Jag hann iallafall se de små grodorna skutta runt stången. Men jag hade inget emot att gå hem. Klara var lite stressad över den stora folkmängden och oväsnet i högtalaren.
 
Hemma hos mamma så frågade Ida mig om jag hade en blomkrans hon fick låna. Jag svarade att jag hade den som jag hade i håret (se bild) och en likadan fast vit. Ida frågade om fick ta den jag hade på mig! Nästan som när hon var liten och ville ha min spargris full med massa pengar. 
 
Jag svarade nej men hon fick ta min andra men då fick hon hämta den själv. Det gjorde hon dock inte. 
 
 
Sedan bar de iväg till Mormor och Morfar för mat och vin. 
 
Mormor begriper verkligen det här med bloggfoton. Hon bar bort lock för att jag skulle få bättre bilder.Så noga är inte ens jag.
 
 
För första gången i mitt liv så satt vi inne och åt på midsommar! Vart är världen på väg?? Vi har alltid suttit ute på altanen på midsommar. Kallt påstod mormor men jag hade ju tagit med mig kläder så jag skulle klara kylan.
 
Jag är inget fan av färskpotatis. Ibland funkar det men inte denna gången men vinet var gott.
 
 
Jordgubbarna smakade betydligt bättre även om jordgubbar är överskattade.Men det är gott på midsommar.
 
 
 
Mormor hade hängt upp tavlan som jag målat. Den är verkligen riktigt bra MEN den följer inte riktigt samma färgtema som resten av hennes tavlor.
 
 
Jag erbjöd mig att måla på de befintliga tavlorna men jag fick nog inte något riktigt svar på det.
 

Kommentera här: