Veckans och lilla sjöjungfrun

Veckans upptäckt: På spotify så kan man se vad ens vänner lyssnar på. Igår uppätckte jag att Ida lyssnade på lilla sjöjungfrun av Staffan Götestam. Jag hade förväntat mig disney verisionen eller typ HC Andersen men möttes av något helt annat. Så sjukt underhållande. Ska prata mer om det i slutet av inlägget (och där avslöjar jag slutet!)
 
Veckans lärdom: Att lyssna på mamma när hon säger att man ska smörja in magen med solkräm... Jag var noga överallt förutom magen.

Veckans  hyss: Denna vecka så är det stora systerkatt som har stått för hysset. Hon ville gå ut så när jag kom tillbaka ifrån Klara promenad så smet hon ut i trappuppgången för första gången i sitt liv. Men hennes flyktförsök var inte så genomtänkt. Hon tyckte det var läskigt så det slutade med att hon vände och sprang hem innan jag hann fånga henne.

Veckans ätbara: Halloumi med chili. Grillad och äten som hamburgare. Såå god. Det fanns ingen annan halloumi i affären och tur var väl det.

Veckans tinderkille: En kille addade mig på snapchat och hade ingen aning om hur det hade gått till. Jag föreslog att han troligen sett mig på tinder men han påstod att han "aldrig var inne på tinder". Men jag tror honom icke. Han verkar inte vara vän med någon av mina vänner på snap (jag har frågat mina vänner)
 
Veckans ogilla: Uppdrag granskining om me too.  Under hela avsnittet så satt jag mest och undrade vad de höll på med! Kändes inte som ett seriöst program som går på svt speciellt inte 2018! Det handlade mest om hur synd det var om en man som blivit anklagad för våldtäckt. Vare sig om man tror att han är oskyldig eller inte är programet verkligen ogilla. Jag hade förstått om de hade granskat tidningarna, hur de skötte det men inte vinkeln med att bara ta upp en person. 

Veckans skönhetsupptäckt: Svart eyeliner och blå mascara! Varför har ingen berättar för mig hur snyggt det är? Min bästa ide någonsin!

Veckans kreativa: Jag har målat ett porträtt. Påmin mig om att aldrig måla människor igen. Men det är häftigt att måla. Ena stunden ser det mest ut att bli pannkaka, att man aldrig ska få till ansiktet men efter en stunds kladdande så har man fått till det.

Veckans märkliga: Tinderkillen ovan bad om godnattsång en kväll. Av någon anledning så sjöng jag "vart bor du lilla råtta" och skickade till honom.

Veckans tröttsamaste: Jag måste gnälla på värmen. Jag kan leva med att det är varmt och att min lägenhet är i 30 grader.  Men jag är sjukt trött på att se hunden tycka att det är jobbigt pågrund av värmen. På tisdag ska det tydligen bli 17 grader, ev så behöver man ha vinterjacka då.

Veckans vill göra: Klippa mig! Planen är att klippa mig kort, typ axellångt. Om man översätter den meningen så betyder det att jag ska klippa mig lite längre än axlarna. Har klipptid den 15e (eller något)
 
 
Min vita mage är inte vit längre utan röd! Men de intressanta är benen. De senaste åren så har de varit kritvita! Nu är de lite bruna. 
 
 
Nu till lilla sjöjungfrun. De intressanta sakerna i den sagan.
 
1. Hon berättar för sin pappa att hon vill se människor. Han ber henne vänta tills hon är 18 sedan får hon bestämma själv.
2. Efter hon blivit 18 och sett människor så berättar hon för sin pappa att hon bestämt sig för att bli människor. Han föreslår att hon ska söka upp sjöhäxan!
3.  Hon får behålla rösten som människa!
4. Hon berättar för prinsen (som inte är prins utan snart kapten) att hon varit sjöjungfru som blev människa för att hon var kär i honom. Han tar det bra!
5. Hon berättar även för killens pappa att hon är sjöjungfru!!! Han tar det dock inte bra så hon tvingas bli sjöjungfru igen (hon fick en dryck med botemedel)
6. Denna punkten borde ha varit innan nummer 3. Men drycken som gjorde henne till människa var äcklig och smakade värre än hostmedicin.
7. Hon simmar till statyn av killen när den helt plötsligt förvandlar sig till killen (levande) som sjöjungfru.
8. Han hade alltså druckit det sista i flaskan för att få vara med henne.
 
 
En helt fantastisk tolkning. Jag diskuterade Ariel i veckan (eller förra veckan). Jag undrade om Ariel och Eric någonsin diskuterade om de skulle bo på land eller i havet. Eller om Eric tog förgivet att Ariel skulle anpassa sig efter honom.
 
OKEJ jag förstår.
 
1. Eric var arvinge och det var inte Ariel. Men han hade väl kunnat gett upp tronen för henne eller styrt ifrån havet.
2. Hon var facinerad av mänskligheten och ville bli människa.
 
Så jag föstår att Ariel var den som blev förvandlad. Det enda jag undrar är om de ens diskuterade det. 
 
1 emma:

skriven

haha :) kul låt du valde som godnattsång

Kommentera här: