Allt kött är hö

Igår var jag i kyrkan. Jag blev inläppt och jag brann inte upp. Det var alltså dags för min systersons dop.
 
 
Jag fick inte äran att vara fadder.  Jenny och hennes sambo valde varsin syster och det blev tema "yngsta systrarna". Men jag känner ingen sorg över det. Han hade inte kunnat få bättre faddrar. Ida är underbar mot honom och Tims faster verkar också riktigt bra mot honom.
 
Jag är lovad att bli fadder till femte ungen. Femte känns coolare än unge nummer två. Nu gäller bara att övertyga Jenny att skaffa så många barn.
 
 
Jag gillar att vara i kyrkan även om jag inte tror på det kristna. Förra gången jag var i kyrkan (när kusinbarn döptet) så kände jag bara "det här tror jag inte på" när prästen pratade.  Men igår kände jag inget speciellt. Antigen var denna präst mer intressant eller så lyssnade jag inte så noga. Jag tror mest på det andra alt.
 
Salmerna var omöjliga att hänga med i denna gången och jag insåg rätt snart att det var typ bara morfar som hängde med och kunde peka i boken vart vi var någonstans i sången. Jag reagerade på denna meingen "allt kött är hö". Hann ta bilden. 
 
Strax efter så försöker morfar få min uppmärksamhet och pekar ut samma mening. Tur att vårat sällskap inte är religiösa. Vi hade blivit utslängda!
 
 
Sedan var det tags att gå till bygdegården för mat och tårta. Titta noga på bilden under. Ser ni?? En bild på Ida! Ni anar inte hur ovanligt det är att lyckas ta kort på henne. Det var säkert två år sedan jag lyckades få en normal bild på henne. Iallafall 1,5 år sedan.
 
När vi ändå pratar om Ida. Det här inlägget är inte helt kronologiskt. Mellan mat och tårtan så öppnade de presenter.  Jennys sambo läser och öppnar medan jenny håller Tim. Helt plösligt ser jag Jenny mima bajs. Jag tänkte att hon tyckte väl att det var roligt.
 
Sedan säger mormor att Jenny mimade "Ida kom". Då lät det helt plötsligt mer logiskt. Så Ida fick gå iväg och byta bajsblöja. Som sagt. Tim hade inte kunnat ha bättre fadder. 
 

Maten var fantastiskt. De hade gjort en pricka med massor med gott och sedan hade vi tre goda tårtor.
 
 
Bilden här under på mormor och Tim är tagen mellan mat och tårta. Men strax innan så satt jag och Richard ute en stund. Vi pratade om livet och kom in på Göteborg. Han tyckte att vi skulle åka dit någon gång och göra precis vad JAG ville och sedan äta på en dyr resturang, tre rätters. Det bästa av allt. Han tyckte att morfar kunde betala. Inte mig något emot. 
 
 
Sista bilden är tagen när jag har typ 2 % kvar på mobilbatteriet och efter vi ätit tårta. Man blir trött av dop!

 
Vi avslutar med att prata om tiden innan dopet. Jag håller på att bli tidsoptimist. Ska jag inte med buss så är jag alltid sen eller precis i tid. Förutom när jag inte får komma för tidigt, då är jag i tid. 
 
Jag tidsoptimist vänner och har lärt mig att "jag är påväg" kan betyda att personen fortfarande ligger i sängen.  Men till historian bör vi veta att jag hade varit i tid OM det inte vore för att mamma ville åka typ en halvtimme innan min planering. Så på en kvart så skulle jag klä på mig, sminka mig och gå till henne (7 min).
 
3 min efter det att mamma ville åka så skickade hon ett sms och frågade om jag kommer snart. Jag svarade nästan "jag är på väg". Men då hade jag måla naglarna och välja läppstift kvar. Hann inte ens välja bra läppstift.  Men jag kom fram i lämplig tid enligt mig och vi var framme i lämplig tid. 

Kommentera här: