Kanske borde göra kaninburen till stor kattlåda

Jag skulle egentligen skrivit detta blogginlägget igår så det här blogginlägget handlar om förra veckan.
 
Veckans upptäckt: Serien Land girls (netflix) en brittisk serie om kvinnor på andra världskriget som jobbar på en bondgård. Det finns tre säsonger och varje säsong har 5 avsnitt. I första säsongen så är det 3 månader mellan varje avsnitt så man får alltså följa deras liv under ett år. Men säsong 2 och 3 så är det normalt. Det har både sina fördelar och nackdelar. Jag gillar upplägget med att det är tid mellan avsnitten men samtidigt ger det en känsla av att det inte händer så mycket. Det är mysiga karakärer och det känns verkligen att manusförfattaren har en plan. I första säsongen så kändes vissa scener billiga och dåligt gjorda men det kan man leva med. En väldigt mysig serie.
 
Veckans upptäckt 2: Jag lyssnar på podcast i perioder och just nu lyssnar jag mer än någonsin då jag håller på med fotoböcker. Förra veckan upptäckte jag Mark Levengood och Jonas Gardell podcast och det är min favoritpodcast just nu. Heter Mark & Jonas podd. De är jätte mysiga att lyssna på och höra hur de pratar om livet och hur de retar med varandra. De inspirerande till det här blogginlägg som jag hoppas skriva varje vecka.
 
Veckans lärdom:  Tre kattlådor är nödvändigt om man har två katter.  Stora kattens kattlåda där går bara hon och där bajsar hon mest. I kattungens kattlåda går hon alla gånger och stora katten kissar där. Den blir smutsig och helt omöjligt. Nu har jag ställt fram en tredje kattlåda och känner genast hur mycket lättare mitt liv har blivit.
 
Veckans ogilla: Kvällen då det var strömavbrott. Jag har knappt haft strömavbrott sedan jag flyttade in i denna lägenhet. Som tur var så var dator och mobil nyladdade men mörkret förstörde mitt flyt. Jag satt med fotoboken och det kräver att man måste tänka och det var inte lätt när mörkret förstörde ens syn. 
 
Veckans hyss: Kattungen vill ständigt dia på Klara. Vilket inte är bra för Klara så nu försöker jag hålla Klara eller kattungen under ständigt uppsikt MEN så fort jag glömmer av mig och är i ett annat rum så är kattungen där och suger. Min kvällsrutin är numera att kissa, lägga tandkräm på tandborsten för att sedan titta till Klara i sängen och sedan börsta tänderna.
 
 
Veckans skönhet: Det jag nämde igår. Att jag upptäckt att jag faktiskt kan göra vingad eyeliner. Jag gjorde ett nytt försök några dagar senare och fick till det igen. MEN problemet var att vingarna matchade inte varandra. Båda var godkända men för olika. 
 
 
Veckans vill göra (i framtiden): Jag har bestämt datum då jag ska gifta mig. 1 Januari 2020 på tolvslaget. Alltså på nyårsafton och med bröllopsfesten innan. Så nu gäller det bara att hitta mannen för det. Men det borde inte vara så svårt. Han får ju ligga med mig efteråt, det finns äktenskapsförord och man kan alltid skilja sig strax efter.
 
Veckans beslut: Att inte se på ESC i år heller. Det var inget svårt beslut eftersom jag knappt tittat alls de senaste åren men jag är glad över att jag stod fast vid det. Programet håller ju på i två hela evigheter. Sedan läste jag att de har både en jury och tittarröster. Jag känner mest varför? Jag kan förstå att sverige har jury i svenska melodifestivalen (för att öka chanserna att vinna esc även om jag tycker det är onödigt). Men varför ska man ha juryröster i esc? Där ska väl ändå den låten folk gillar bäst vinna? Jag är inte insatt utan jag har bara åsikt ändå. Att efter programet är slut ta reda på vilket land som vann och hur det gick för sverige. Det är lagom esc för mig.
 
 

Kommentera här: