Provar sele och jagar spindel

Det är äckligt varmt i min lägenhet nu.
 
Det går väl an för mig och Klara som kan gå ut men jag tycker synd om katterna. Så planen var idag att gå ut med båda katterna.  Jag trodde på fullaste allvar att det skulle ta max några minuter att vänja kattunge vid selen och sedan skulle man kunna gå ut. Det enda problemet jag såg framför mig var att kattunge skulle vara lite rädd ute.
 
 
Men sedan kom jag på att jag bara hade en sele hemma och att välja vilken katt som ska få gå ut kändes för avancerat. Så jag bestämde mig istället för att vänja kattunge vid att ha sele på sig. 
 
 
Som ni ser så har hon selen i munnen så jag undrar lite vilken planet jag var ifrån som trodde det skulle gå lätt och smidigt att vänja kattunge vid sele.  Även om man har inspent så mycket som det går så kan hon ta den i munnen. Men jag hade nog inte velat ha trångare. Utan jag ska ha huvuddelen lösare i början så det är lätt att ta ut den ifrån kattungens mun.
 
Men hon hade inte på sig selen så länge för jag behövde en paus för hon blev sjövild! Förutom selen i munnen så lekte hon med kopplet. Men det ska nog gå att vänja henne. Tränar man lite varje dag så är hon nog redo att gå ut i september. Så min invaningsplan har gått ifrån några minuter till 4 månader. 
 
 
Jag nämnde för några dagar sedan att hon försökte fånga en spindel. Här kommer en bild ifrån det. Men hon misslyckades för spindeln försvann mystiskt. 
1 Islycka:

skriven

haha hoppas det går bra att lära henne :)

2 Angelica Wåhlin:

skriven

Det är otroligt varmt här med, tycker verkligen synd om våra djur :/ Min kisse har dock inte lärt sig gå i sele än, haha ...

Kommentera här: