Rallyklara

Idag har jag och Klara tränat rallylydnad. Fyra timmars hård och effektiv träning som ni kan se på bilderna:
 
 
'
Vi var fem hundar som delade på en bana. När alla gjort banan två gånger så byggdes det om. Så 3x2 banor gjorde vi. Medans vi väntade på vår tur så satt vi i gräset och myste. En trevlig träning alltså.
 
Vi hade fortsättningsnivå på skyltarna och den enda vi egentligen inte kan är "stå och gå runt". Klara ska stå och jag ska gå runt henne. Att stå är tydligen svårt för min duktiga vovve vill sitta. Att stå brevid mig går hyfsat nu, bara jag planerar det väl. Det som funkar för Klara är om jag byter godis hand. 
 
Sedan gjorde givetvis jag några missar. Typ missade att sätta henne en gång och tog 2,5 steg när det skulle vara två steg. Klara skötte sig fint det var någon gång hon var före mig men annars var hon lugn och där hon skulle.
 
Vårat stora problem är andra hundar. Små hundarna i vår grupp känner hon tillräckligt men de stora i andra gruppen och nya hundar vill hon gärna skälla på.
 
 
I slutet fick vi även prova agility. Det var några tunnlar och slalom. Jag hade henne lös i agilityhagen och jag blev imponerad över hur duktig och lydig hund jag som fukuserade på mig och undrade vad vi skulle göra här näst. Är det inga otäcka hundar i närheten så har jag rätt lydig hund. Iallafall om man har köttbullar med sig. 
 
Tunnlarna var lite konstiga men hon sprang igenom dem och slalomen var det inga problem med. 
 

Kommentera här: