Tassar, drakar och äckligt godis.

Ursäkta att det här blogginlägget är typ 10 timmar sent men här kommer ett liveblogg. Skrivet i denna stund. 
 
 
Igår hände det något jag väntat på i flera dagar! Hartassen hade kommit fram! Istället för att ligga under soffan så låg den i soffan. Jag satte den på handväskan men fick ta bort den då katt lekte med den och jag vill inte att den skulle gå sönder.
 
Katt får önska sig en egen i julklapp. Men den hamnade inte i jackfickan denna gången utan i handväskan. i skrivande stund så tittar katt på väskan och letar efter den. Sorligt att jag är så elak. Vill nästan ta fram den åt henne.
 
 
En oväntat sak som hände igår var något jag aldrig lyckats med. Numera har kattungen ALLA sina klor klippta !!  Jag har klippt klorna på henne sedan hon flyttade hit men mest lyckats klippa ett par klor då och då. Men igår fick jag klippa alla framklorna utan problem. Bakklorna var lite värre men efter två omgångar så var de klippta.
 
Såå imponerad. Hon börjar bli vuxen. Nästa sak på dag ordningen är målning. Jag har påbörjat en drake men jag har lite mer att jobba på.
 
 
vad har jag gjort mer under bloggpausen? Jo jag har ätit äckligt godis.
 
Begriper inte hur folk köper sådant frivilligt. Mina har jag ändå fått av testagram. Står fast vid att choklad är enda godiset som behövs.
 
 

Hästar är bäst

Även om jag inte rider eller är i stallet så ofta så kommer jag nog alltid identifiera mig som hästtjej. Jag älskar verkligen hästar.
 
 
Igår var det dejt med min gamla vän Baloo. Jag tog in honom och borstade på honom samt tvingade honom att vara med på bild.
 
 
Något som är sjukt är att jag ibland tänker att det är tur att hunden inte är större för vid vissa tillfällen så hade jag tappat henne. Till ex den gången hon helt spontant fick för sig att ifrån ingenstans jaga ett löv.
 
Men att leda en häst som väger över 700 kg är jag minsann inte rädd för att tappa (om han inte skulle bli livrädd och få panik). Helt sjukt att det känns lättare att hantera en 700 kg häst framför en 70 kg hund. Men samtidigt så är det två olika typer av djur.
 
Sedan är det helt klart lättare att ha kontroll över en häst som man håller kopplet i grimman framför ett halsband som man har till hund. Att gå ut med Baloo med halsband skulle jag aldrig göra för det hade kunnat sluta med att vi inte alls är överens om vilket håll vi skulle gå åt. 
 
 
 
Baloos hagbo Gullan ville också ta selfie med mig! Eller så trodde hon att jag hade en morot men jag tror mer på det första.
 
 
I skrivande stund så retar stora systerkatt kattungen för hon inte kan komma upp till hatthyllan.

Väcker du mig så väcker jag dig

I skrivande stund så sitter jag och väntar på att någon av katterna ska leka fram hartassen som jag tror ligger under soffan.  Men istället så leker katterna med varandra (!). Har ni någonsin hört något så fräckt. 
 
De jagar varandra rakt över en sovande Klara. Vi fortsätter temat "klara får inte sova i fred".   De flesta mina blogginlägg handlar om något jag gjorde igår. Det beror oftast på att jag skrivit inlägget kvällen innan. Så natten till igår efter jag skrivit inlägget om att jag och kattungen stör klara när hon sover så slog jag alla mina rekord.
 
Nästan varje kväll när vi ska sova så sitter vi i soffan och sedan bär jag den trötta vovven till sängen. Sedan gör jag det jag ska på toaletten. Sedan lägger jag mig och sover med min söta hund. MEN den natten kunde jag inte somna. Jag var nära och sedan gjorde något att jag blev klarvaken intill klara som inte var klarvaken utan klarsovande. Ursäkta att jag leker med Klaras namn.
 
Vid 4 så gav jag upp sovande och bestämde mig för att titta på serie någon timme innan jag försökte somna om. Det beslutet låter rätt normalt och vettigt. MEN jag fick för mig att jag ville ha med mig Klara som sällskap till vardagsrummet. Eftersom Klara ocskå blev klarvaken så tyckte hon inte att jag var dum i hela huvdet. Hon satt pigg och glad intill mig i soffan så jag nästan trodde jag skulle behöva gå ut med henne mitt i natten. Men efter någon halvtimme somnade hon i soffan på mig. Katterna följde hennes exempel.
 
 
Efter att ha varit vaken en timme så bestämde jag mig för att försöka sova igen (med bra resultat). Men man känner sig sjukt elak när man har tre djur att flytta på för att kunna resa på sig. Att flytta på ett eller två djur är inga problem men alla tre är verkligen super elakt. 
 
 
Men på morgonen så gav Klara igen (då hade hon ändå gett mig okej med sovmorgon). Både hon och kattungen väckte mig (för andra gången i rad).  Även om jag är trött så är det ett ganska mysigt sätt att vakna. Jag spår att jag kommer vakna på det sätter även idag (jag skrev det här inlägget 20:56 igår kväll).
 
En sista grej. Jag tittar oftast på serier på dator men den natten så satte jag igång tven för första gången sedan jag bröt armen. Så det var nästan första gången kattungen såg tven vara på (hon var ju super liten när jag hade bruten arm) så hon tyckte det var spännande.