Podcaster jag lyssnar på just nu

Jag hade som mål denna sommaren att lyssna på alla sommarpraten och jag måste säga att det går riktigt bra. Det är bara två sommarprat kvar så målet är genomförtbart. Men det är svårare att lyssna på sommarprat nu när man inte badar dagligen. Logiken i det är att när jag badade så gjorde jag ingenting och hade rå och lyssna medan jag inte gjorde något. 
 
I vanliga fall så måste jag göra något medan jag lyssnar. Till ex städa, gå promenad eller spela något med mobilen. Med ovanstånde sysslor så har jag inte riktigt ro att lyssna på sommarpraten just nu men det kommer. Men just nu lyssnar jag mycket på podcast medan jag spelar harpan i mobilen och jag har fastnat för mordpoddar.
 
Lista över podcast jag lyssnar på just nu:
 
Rättegångspodden: Att jag fick upp öronen för mordpoddar berodde på en dokumänter på svt om arbogafallet och mannen som gjort den dokumänteren gör även rättegångspodden. I den podden får man lyssna på olika förhör och den är rätt hemsk att lyssna på. Man blir enormt provicerad av att lyssna på förhören av mördaren när hen nekar till mord trots att bevisen är tydliga att det just är hen.
 
Svenska mordhistorier: Även här pratar de om mord. Människor är verkligen helt sjuka.
 
P3 dokumentär: Även här hemska saker! Lyssnade nyss på två riktigt jobbiga avsnitt om mordet på lotta och Lisa.
 
Gott folk: Hanapee podcast där hon intervjuar kända personer om moral och vad det innebär att vara en god människa. Det där med moral är sjukt komplicerat! Till ex grejen med dödshjälp. En del av mig tycker det är självklart när den person som har en dödligsjukdom som plågas ska få avluta sitt liv.  Men det finns också en baksida, om dödshjälp vore tillåtet så finns även risken sjuka kanske känner press att dö för att inte vara en belastning (det dilemmat har de inte tagit upp i podden utan jag har hört det någon annanstans)

Faktiskt: En podd av Cissi Wallin. Hon tar upp olika ämnen (som berör kvinnor) med sakkunniga gäster.  Jag gillar verkligen att lyssna på Cissi. I ett avsnitt så pratade de om porr och baksidorna med det. Problemet är att man får en kick av porren och ju mer man tittar dessu värre saker behöver man se. Om en man till ex runkar och går igång på en kvinna som får kuken när tryckt i halsen så hon spyr så finns risken att det påverkar hans vanliga sexliv. Att den ovanstånde handlingen blir naturlig. Man blir typ hjärntvättad om man tittar extremt mycket på porr. Sedan finns det en annan baksida av porr (som jag inte tror de tog upp i just det programet) det är att man inte riktigt vet hur frivilligt insatsen ifrån tjejerna är. Dvs att de tillåter sig filmas för de är deperat behov av pengar och att de får mer pengar av att ligga med killen framför kameran än utan kamera.  Det här är ett komplicerat ämne.
 
I ett annat avsnitt så pratade de om utmattning (dvs gå in i väggen). Då pratade en kvinna om att när hon var utmattad så sov hon dåligt på kvällen. En pyskolog (eller vad hon nu var) tog upp att till ex om man varit ute och gjort något så är man oftast upp i varv på kvällen när man kommer hem och behöver varva ner innan man ska sova. Det som är intressant med det här är att när jag mår sämre så har jag svårare att komma till ro att sova på nätterna och är vaken senare. Även om jag inte då tänker negativa tankar så är hjärnan ändå uppe på varv eftersom jag inte mår bra och kan inte riktigt varva ner så jag kan sova. Borde kanske ha skrivit ett eget blogginlägg om podden faktiskt..  Samt moral (dock så har jag ensak ifrån gott folk som jag troligen kommer skriva ett eget inlägg om)
 
Lite lättsammare:
Sånt är livet med Alex och Ida: Ett influnserpar som precis fått barn.
Mellan himmel och jord med de tre killarna i JLC
 
Poddar jag gillar men inte lyssnar på just nu men ändå tycker är väda att nämna:
Josefin och vanja: Väldigt peppis podcast om att följa sina drömmar. Det gäller att vara i rätt sinnesstäming medan man lyssnar på det.
Sanningspodden.
Tvillingpodden
Under huden med kakan Hermansson
Alla våra ligg.
Dejta
 
Såklart det finns ännu fler att nämna. Speciellt många poddar som just nu inte spelas in några nya avsnitt men det fick räcka för det här blogginlägget. Samt att jag har några nya poddar (för mig) som jag vill lyssna på

Kommentera här: