Värktabletter för hundar borde ibland finnas på ica

Nu har jag lyssnat färdigt på årets alla sommarprat! Jag ska garanterat göra om det nästa år.
 
Men nu vill jag prata om mamma/min systers hund Lucia som igår fick åka till djursjukhuset i göteborg.
 
Allt började någon gång förra veckan då jag upptäckte att hon inte ville hoppa upp i soffan själv. En gång är ingen gång men det fortsätte och tillslut så kunde hon gnälla till när man lyfte upp henne. Det satt i och i måndags ringde mamma vetrinären som misstänkte diskbråk. Vi fick rådet att inte låta henne gå i trappor och om hon blev sämre så skulle vi kontaka djursjukhus som kunde röntga henne (vilket vår vetrinär inte kan)
 
Lucia kändes bättre men typ dagen innan igår så kändes hon inte längre bättre och igår blev hon mycket sämre.
 
 
Lucia hoppar föresten upp i soffan bättre än vad Klara gör.. Klara är det inget konstigt att man får hjälpa upp men det var inte det jag ville prata om..
 
Igår så hjälpte jag Lucia upp i soffan och hon gnällde till. Det var inte så konstigt utan det konstiga var att hon gnällde till när hon sedan skulle lägga sig ner. Sedan var det lugnt en stund sedan reste hon sig för att lägga sig i igen. Då gnällde hon till igen och denna gången lite högre. Jag som satt i andra soffan satte mig hos henne och då fick hon ont när jag klappade henne.
 
Jag smsade mamma att Lucia blivit sämre och upptäckte att Lucia inte kunde/ville lägga ner huvudet. Hon var trött och ville sova men kroppen tog emot. Min styvfar kom hem och började ringa runt till djursjukhuset. Efter en stund kunde Lucia lägga ner huvudet.  Men när hon sedan skulle ner ifrån soffan (med hjälp) så hade hon väldigt ont. 
 

Djursjukhuset i Göteborg kunde ta emot Lucia. 
 
Innan de skulle åka (mamma och styvfar) så tänkte styvfar gå ut och kissa Lucia men det gick inte att lyfta Lucia för hon hade super ont. Men han fick in henne i hundburen till bilen och bar ut henne. Väl ute så vägrade hon lämna buren för att gå ut.
 
Det är en bit till Göteborg samt att de fick vänta en 1,5 timme i väntrummet. Så Lucia var troligen i buren eller iallafall stilla i minst 3 timmar.
 
Här kommer det viktigaste ifrån mammas sms:
 
"Hon fick smärtstillande"
"Dom visste inte riktigt. Hade ont i höften"
"Hon visade ingen smärta direkt. Bara lite mot ryggslutet".
"De kände mycket på ryggen och kroppen. Hon fick två starka sprutor. Hon ska äta tabletter mot inflammation"
 
 
Senare idag så ska jag läsa igenom anteckingarna ifrån vetrinären.  Ovanstånde information känns jätte konstig då jag tidigare den dagen sett henne ha hur ont som helst och jag är lite besviken över att de (vetrinärena) inte röntgade henne. Men troligen mådde hon för bra och de kanske inte ville göra det såpass sent på kvällen.
 
Men det käns bra att hon fått smärtstillande. Man känner sig så hjälplös när man ser hur ont hon faktiskt hade.
 
 
JAG VET att Lucia inte är med på sista bilden. Men jag trodde det när bilden var liten och jag tittade slarvigt. 
 
Idag ska jag träffa vetrinär igen men denna gången är det hästens tur. Mest rutinkoll och årliga sprutan så inget dramatiskt förhoppningsvis. 
 
Men en sista grej om Lucia eller rättare sagt situationen. Jag är ingen stresstålig person men när djuren är dåliga så blir jag plötsligt stresstålig. Jag är givetvis orolig men jag har koll och kan hantera situationen.
 
Ett sista tilllägg. Första bilden är tagen på min födelsedag. Smått bakis och seg.
 

Kommentera här: