Gubbskrällen och hur man ska tolka klockan.

Min favorit serie är gilmore girls så just nu håller jag på att se om den igen och jag chockas över mina känslor för äldre män.
 
De är tre tillfällen där pappan/morfarn beter sig illa och det slutar med att man tycker synd om honom! Jag begriper inte hur han lyckats men det är typiskt gubbigt. Jag har tre exempel.
 
 
1. Han har pensionerats och känner sig överflödig. Hans fru orkar inte ha honom hemma så deras vuxna dotter är "barnvakt". Han har åsikter om allt hon gör (saker han inte har med att göra). Tillslut skäller hon ut honom. Då tar han upp det där med att han känner sig överflödig och det slutar med att man tycker synd om honom.
 
2.  När han ledsnat på att vara pensionär så startar han eget och backar nästan ut när hans förra assistent inte vill jobba med honom pågrund av att hon då skulle få lägre lön. Så dottern hjälper honom att starta upp. Han är motvillig till att anställla ny assistent och tar förgivet att dottern ska fortsätta hjälpa honom. När hon säger ifrån att hon har eget jobb som hon behöver vara på så blir han nedstämd och man tycker synd om honom.
 
3. Han har gått på collage på Yale och barnbarnet drömmer om att gå på harvard, Men på ett besök på Yale så har han bokat in ett möte för barnbarnet med en viktig Yale person. Att han gjorde det i hemlighet berodde på att dottern blir vansinnig när föräldrarna lägger sig. Barnbarnet som är öppen blir arg på honom att han gjorde det bakom ryggen på henne så hon inte hann  förbereda sig inför ett viktigt möte. Det slutar med att man tycker synd om honom som bara "ville väl".
 
 
Jag förstår verkligen inte hur han lyckats få sina dåliga handlingar till att man tycker synd om honom!
 
 
Bilden har inte med gubben att göra men är ett vettigt budskap ifrån serien.
 
"Åtta, betyder kvart över"
 
Det är alltid bättre att vara 10-15 min sen till någon än punklig! Att vara för tidig är nästan oförlåtligt.  Inte en chans att personen man ska hälsa på är färdig då. Det gäller iallafall om man inte har någon tid man måste passa, då är det en fördel att personen är punklig. Man vill ju typ inte missa ett tåg eller något. 

Kommentera här: