Snoka försiktigt

Det här inlägget kommer bli lurigt att skriva då jag inte vill avslöja för mycket.
 
På internet så finns det mängder med sidor där man kan kolla upp andra människor. Vart de bor, vilka de bor med och om de har varit åtalade för något. Det är helt sjukt hur mycket man kan snoka pågrund av att det är offentliga handlingar. Jag kan tycka det är intressant att snoka till en viss gräns men häromdagen så gick jag för långt.
 
 
Flera gånger i veckan så går jag förbi ett visst hus. Jag har sett olika människor befinna sig där och jag har aldrig riktigt fått ihop det om vilken/vilka personer som bor där. Så jag kollade upp det och såg att en av de boende där hade en dom på sig. Eftersom det är offentliga handlingar så går det att få tag på den gratis men snoksidan vill också tjäna pengar så man kan betala för att se den. Det gjorde jag. Inte för att jag egentligen är nyfiken på den andra personen utan för att jag mest var nyfiken på funktionen.
 
Det är helt klart det onödigaste jag lagt pengar på och jag tog förgivet att det skulle vara något litet och totalt ointressant men jag hade fel. Jag fick reda på saker som jag INTE ville veta och saker som jag absolut inte har med att göra. Det känns extremt konstigt.  Det är vidrigt att det går att att hänga ut människor på det viset (även om personen förtjänar det). Men visst, ska man dejta en person så kan det vara tryggt att veta saker om personen innan, det är en risk att dejta som kvinna.  Men det känns ändå fel att kunna ta del av så mycket info.
 
 
 
Bilden är tagen för några veckor sedan innan det blev varmt ute. Syftet med bilden var att visa att komunen äntligen hade satt ut bänkar på torget.

Kommentera här: