45 år på 24 dagar: del 21

Året är 2064 och vi får följa två 70 åringar som pratar om deras liv. Det de har gemensamt är att de tillsammans med Emlie är födda på samma dag och i det växte en vänskap.
 
För att ta del av tidigare delar klicka HÄR
 
Men vi fortsätter
 

Rebecca: Jag tror vi ska säga godnatt nu. Nu kommer resten av berättelsen handla om dig och Fredrik när ni pratade skit om mig.

Jesper: Vi pratade inte skit om dig. Iallafall inte hela tiden. Vill du inte höra om Isabelle?

Rebecca: Okej då. 

Jesper: Jag och Fredrik satt i baren och drack whiskey. Vi var överens om att vi hatade kvinnor och vi kunde inte förstå att du lämnat mig för Island och att du lyckats få vårdnaden om Elsa.

Rebecca: Du skulle berätta om Isabelle! 

Jesper: Jag kommer dit. Hon jobbade i baren och hon hörde oss gnälla över att vi hade problem med att betala hyran. Eftersom du gett oss en kompis pris så blev det genast så mycket dyrare när du stack. Du fick oss att må eländigt och vara fattiga.

Rebecca: Isabelle!

Jesper: Hon trodde att jag och Fredrik var ett par. Men vi gjorde det tydligt att vi var super hetero men att vi snart skulle bli tvungna att dela rum hemma hos hans föräldrar om vi inte hittade en till rumskompis.

Rebecca: Så det var så det gick till när hon flyttade in i mitt hus. 

Jesper: Ja. Hon var som en ny Emelie. Hon tvingade mig att analysera mitt liv. Med hennes hjälp så kom jag fram till att eftersom jag hade sumpat mitt förhållande med dig så var du nog inte den jag ville ha.Sedan vände jag under nästan ett år upp och ner på mitt liv för att fundera ut vad jag ville ha.

Rebecca: Det gick ju jättebra.

 

Kommentera här: