Göteborg i December: del 1

Ja nu är julen över men hostan kvarstår. Men nu var det inte hostan jag tänkt blogga om. Iallafall inte först och främst.
 
Men vart börjar jag? Jag har flera inlägg att skriva. Egentligen så hade det varit roligare att skriva om julafton. Men vi kör i rätt ordning och flyttar oss istället till sjuttonde december.
 
I slutet av oktober så bokade jag och Jenny tre hotellnätter med oss två och Jennys två barn. Men det skedde lite förändringar. Tim fick stanna hemma och dagen innan avresa så bestämde vi väldigt spontant att Mikaela skulle hänga med oss.
 
Ju fler dessu bättre.
 
 
Jag och Jenny hade ganska lösa planer inför resan men när Mikaela bestämde sig för att följa med så var det dags att bestämma iallafall gör en dag framåt. Vi hade pratat om Liseberg eftersom vi inte var rädda för regn så beslutade jag att vi först äter på max i borås, sedan till hotellet för att sedan gå till Liseberg.
 
Mina damer godkände mitt förslag.
 
 
Sedan vidare mot GÖTEBORG. Jenny körde inte vilse en enda gång tänkte jag skriva men hon körde inte vilse en enda gång förutom att hon svängde åt fel håll i borås.
 
Sedan var vi framme och vi hade fått rum på högsta våningen.
 
 
Egentligen så var det meningen att Mikaela skulle åka hem sen på kvällen men vi lyckades övertala henne att stanna en natt. Det var faktiskt Jennys geniala plan.
 
Det är fint när man ser sin syster och bästa vän klicka.
 
 
Mitt sällskap gick till tiger för att köpa mobilladdare medan jag stannade kvar på rummet. Mikaelas man tror nog att vi är mindre smarta.
 
Mikaela hade stängt av mobilen för att spara på batteri så jag meddelade honom det. Då frågade han om jag eller Jenny hade med oss någon laddade som passade Mikaelas mobil. Givetvis så hade vi redan testat den möjligheten.
 
Sedan åkte jag hiss ner själv och mötte upp dem.
 
 
Sedan började den blöta vandringen mot Liseberg.
 
 
Väl framme på Liseberg. Det var underbart vackert!
 
 
Jag kan inte begripa hur ingen kan ha tagit mig dit tidigare. Såå underbart vackert. Liseberg förtjänar att höra det flera gånger. Såå underbart vackert. 
 
Sedan tittade vi i de olika julbodarna.
 
Vi smakade på älgkorv som var riktigt god. Sedan blev vi erbjuden vildsvinskrov men jag och Mikaela nekade medan Jenny smakade och hon hälsar att det var det äckligaste hon ätit och var tvungen att spotta ut för att inte spy.  Men hon köpte en ölkorv så försäljaren blev nog inte allt för ledsen.
 
Sedan köpte jag nötter.
 
 
Jag köpte även varm choklad och jag anar att jag kan ha varit sjuk redan då utan att ha vetat om det. När jag höll på att skriva in swish nr så beställde en annan kvinna en stooor bulle. 
 
Efter att jag lämnat ståndet och gått till Jenny så frågade jag vart Mikaela var. Då var hon kvinnan som köpte stoooor bulle. Chokladen var riktigt god.
 
 
Sedan upptäckte jag att mitt sällskap saknade omdöme. Jenny och Mikaela hade alltså beslutat sig för att åka Valkyria.
 
De är FÖR FAN inte kloka. Titta!  Vagnarna åker rätt ner!! 
 
Min andra vän Michaela saknar också omdöme... hon åkte valkyria FEM gånger knappt en vecka tidigare.
 
 
Jag och Thea var inne i spelhallen och värmde oss. Det regnade rätt bra den kvällen.
 
Jag har åkt Valkyra en gång i VR . Det är lagom och det kan jag tänka mig att göra om. Men där går gränsen.
 
 
Sedan när de åkt och överlevt så ville de dra sig tillbaka till hotellet för värma sig. Jag som hade fått värme en stund var något motvillig men gav med mig.
 
Men efter att ha varit ute i två min så tyckte allt även jag att deras plan lät vettig.
 
 
Men det var riktigt skönt att få av sig de blöta kläderna. Ännu nöjdare blev jag när de godkände mitt förslag om att äta på pinchos.
 
Inte nog med att vi bodde längst upp. Vi hade även rummet längst till höger (eller vänster om man tittar ifrån gatan). Eftersom hotellet är byggt som en båge så ser man in i rummen på andra änden.
 
MEN det tänkte jag inte alls på när jag stod mitt framför fönstret och bytte om.  Jag stod länge i bara bh (och byxor) samtidigt som jag pratade med mitt sällskap. När jag helt plötsligt berättar att än har det inte hänt någon trafikolycka (vi har tidigare diskuterat hur bra insyn det är ifrån gatan). Sedan slår det mig att vi har rummen på andra sidan. 
 
Så jag vänder på huvudet och titar. I rummen längst bort så var det ingen. Men i rummen näst längst bort så ser jag någon som precis flyttar på sig. Jag har ingen aning om ifall någon hade tittat och sedan flyttat sig när hen såg att jag riktade blicken åt hens håll eller om personen bara hade varit vid fönstret utan att ha tittat på mig. Sedan släckte hen ljuset i sitt rum.
 
Skitsak samma. Det bjuder jag på. Så länge någon inte säger till mig att hen sett mig så får hen titta så mycket hen vill. Bilden är liggande, så vrid på huvudet.
 
 
Som sagt pinchos var. Tydligen så testar jag nytt pinchos varje gång jat äter där. Så här var alltså det tredje stället i göteborg. Finns minst ett kvar att testa
 
Jag brukar beställa en alkoholdrink och en alkoholfri men jag tyckte inte det fanns någon intressant alkoholfri så denna gången fick det bli två med alkohol. Peach som vanligt en en cava drink. Båda var väldigt goda. Sedan åt jag det jag alltid äter där.
 
Till efterätt så åt jag churros och drack en kaffe karlsson.  Den andra drinken var en alkoholfri till Jenny. Eftersom Jenny satt med Thea och att jag endå skulle hämta min kaffedrink så hämtade jag åt Jenny också.  Jag vet knappt vad som hände men jag råkade tappa Jennys drink så glaset gick i tusen bitar!
 
Jag stötte i armbågen i ett högt bord i svängen och mitt sällskap gissar på att det var en reflex som gjorde att jag tappade glaset. Allt gick så fort så jag minns egentligen inte vad som hände. Ena sekunden höll jag i drinken och i nästa så är den på golvet. Jag blev så chokad så jag inte ens skäms över händelsen. Eftersom vi ser en bild på drinken så förstår ni kanske att Jenny fick en ny. Vi ser även Jennys efterätt på bilden.
 
 
Jag avslutade med att kissa innan vi lämnade pinchos. Alltså den toaletten. Det kan vara den sjukaste toaletten någonsin.
 
När jag kom in så började en högtalare där två röster tajtade om en Marita ifrån göteborg. Så sjukt irreterande. Snälla pinchos i heden.. SLUTA MED DEN!
 
 
Sedan tog vi det lugnt på hotellet och gick sedan och lade oss. Trötta med glada.
 
 
Fortsättning följer!
 
 
 
 
 

Kommentera här: