Göteborg i December: del 2

Vi fortsätter Göteborg berättelsen.
 
Halv 8 vaknade jag av att jag hörde röster!! Efter en stund så hade jag listat ut att rösterna kom bakom mig. 
 
 
Vi hade bestämt att vi skulle gå ner och äta vid halv 9 (så Mikaela skulle hinna med tåget hem).  Men när Jenny fortfarande sov så blev det jobbigt. Man vill liksom inte väcka en småbarns förälder som äntligen sover när man vet att hon varit vaken med bebis rätt mycket den natten.
 
Men jag väckte lite diskret Jenny. Sedan dumpade vi henne på rummet så fick Jenny komma ner sedan när hon var redo.
 
Det blev min standard första frukost.
 
 
Lagom tills Jenny kommit ner nästan så dumpade vi henne för att ta oss till tågstationen. MEN vi passade bebis medan Jenny hämtade mat i lugn och ro.
 
 
Sedan dumpade hon mig och stack!!! Sååå ELAKT! Åka hem för att hämta barn på förskolan? Hur kan hon med?
 
 
Jag dränkte mina sorger genom att köpa en tomte latte.
 
 
Sedan tog jag en promenad till hotellet... Eller nä.. Jag tog en promenad till spårvagnen. Det var inte bara jag som åkte spårvagn vid denna tid. Spårvagnen var full så jag fick stå upp med en full latte i handen. Men jag spillde inte på någon (eller mig själv)
 
 
Väl tillbaka till hotellet så satt det "stör ej" skylt på dörren!!!
 
Jag messade Jenny och frågade om jag fick komma in. Sedan traskade jag in och blundade. Jenny hade satt upp den för att inte bli störd av städarna men vad Jenny inte visste var att scandic inte städar varje dag längre utan bara efter förfrågan.
 
 
Någon stal min tomtelatte!! J gillar inte kaffe men hon gillade tomtelatten.
 
 
Sedan nämde jag att jag tänkte duscha. Men innan jag hann det så hade jag helt plötsligt ansvaret för bebis medan någon annan duscha.
 
Eller nu ljög jag.. Bebis sov i vagnen inne i  badrummet medan någon annan duschade. Vad jag gjorde under tiden är oklart. Men efter en evighet så var det min tur att duscha. Det var nog årets skönaste dusch.
 
Efteråt så sminkade jag mig och medan jag gjorde de så vaknade bebis. Sedan sa någon "passar du Thea medan jag...". Jag lyssnade inte på resten av meningen men med tanke på hur Jenny såg ut när hon kom tillbaka så gissade jag på att hon skulle sminka sig. Hon sa någon "medan jag gör mig i ordning"
 
 
Runt halv två så var vi redo att leta efter mat! Eftersom vi var tvugna att äta vid stationen så.. Eh vi väntar med det lite.
 
 
Sedan åkte Thea spårvagn för första gången i hela sitt liv. Har en rätt dålig bild ifrån det men den är dålig. 
 
Vi gick av vid brunnsparken och jag hittade ett stort hjärta där jag fotade Jenny. När jag bad Jenny ta en bild å mig också så frågade en trevlig kvinna om vi ville att hon skulle ta kort på oss båda två.
 
Det är en aning läskigt att ge sin mobil till en främling.MEN VA FAN. Man måste kunna få lita på människor. 
 
 
Sedan blev det äntligen lunch. Vi åt på Andrum som är vegetarisk buffe.
 
Den gröna geggan vad okej. Den var en smak som jag inte gillade och geggan var lite läskig att äta men annars var det helt okej.Soppan var god men lite kall.
 
Men jag rekomenderar andrum. Sedan höll jag på att glömma min väska där.. Tur att Jenny hade koll. Dock så hade jag mobilen i bhn så det mest värdefulla i min väska var typ läppstift.
 
 
Sedan gick vi mot tågstationen. Vi var inte överens om vilket håll vi skulle gå åt. Jag ansåg att mitt håll var rätt men var öppen för att Jennys väg skulle gå den med. Men det gjorde den inte så vi fick gå genom nordstan.
 
 
Så ifrån en Mikaela till en annan Michaela. Jag är föresten så tacksam över att de stavar sina namn olika!
 
 
Vi hade bestämt att vi skulle fika. 
 
Tacksamt nog så frågade Michaela om vi hade något förslag för jag hade redan bestämt att vi skulle fika i haga. Så på spårvagnen igen!
 
Väl framme så  var jag tvungen att ta selfie med tomten. Vi missade ju tomten när vi var på liseberg.
 
 
Hur mysigt haga än är så är det inte speciellt barnvagnsvänligt! Tillslut hittade vi ett fik med ramp in men där fick man inte ha med barnvagnen in!
 
Det var plusgrader så vi bestämde oss för att vi lika gärna kunde sitta ute. Det var riktigt mysigt. Vi fikade föresten på fiket med jätte bullen. Min tredje gång det här året. Men denna gången köpte ingen någon bulle men vi köpte varsin kopp med glögg.
 
 
De hade till och med filtar utomhus.
 
 
Sedan åkte Jenny tillbaka till hotellet medan jag hängde med Michaela på shoppingrunda. Jag sa till Jenny att om hon saknade mig jätte mycket så fick hon ringa. Saknade hon mig bara lite så fick hon messa.
 
Jag har mobilen på ljuslöst förutom ringsingalen. I en affär så provade jag en hatt. Jag skickade en bild till mamma och frågade om jag skulle köpa den till henne. Men det ville hon tyvärr inte. Förstår inte varför.
 
 
Denna gången fick jag äntligen gå in i en the body shop butik!  Jag brukar inte få det för mig själv. För det slutar ALLTID med att jag köper en body butter som jag inte behöver.
 
Men denna gången hade jag redan lovar mig själv att jag skulle gå köpa duschtvål och bodybutter med vaniljdoften. Samt shea hårinpackningen. Sedan var jag nära på ett impulsköp. Jag hade köpt den om inte Michaeal hade sagt "synd att den är lite dyr bara". Då var jag tillbaka på jorden och insåg att jag inte behövde den just nu.
 
 
En timme senare så frågade Jenny mig om jag orkade köpa med mig en pepsi max till henne. Givetvis så kände jag mig såpass snäll som hade varit ifrån henne så länge.
 
Så innan jag gick på spårvagnen så gick jag in på pressbyrån för att det var den enda butiken på vägen som sålde dricka och jag orkade inte gå en omväg. När jag sedan berättade det för Jenny så talade hon om för mig att netto ligger precis intill hotellet och man går ju förbi netto när man går av ifrån spårvagnen!!!
 
Det visste jag ju egentligen. Jag har ju liksom handlat där flera gånger.
 
 
Väl tillbaka till hotellet så var jag trött och orkade inte gå en mm till. Så vi kom överens om att vi kunde med att beställa mat som levererades till hotellet.
 
Vi var båda sugna på vegansk kebab. Efter att ha vilat en stund så kändes det inte längre motiverat att beställa hemleverans ifrån en kiosk som ligger 10 min promenad därifrån!! Så jag sa till Jenny att vi kunde gå och hämta maten.
 
Men Jenny ville inte ta ut Thea och hon erbjöd sig att gå själv och hämta mat. Så jag blev ensam med bebis i typ en halvtimme (Jenny köpte ännu mer dricka på vägen). Thea skötte sig fint och jag sjöng för henne. Efter det så började jag få ut i halsen.
 
 
Den veganska kebaben (ifrån jonsborggrillen) var jätte god. Ännu godare denna gången än i våras. Med mycket vegansk så måste man vänja sig vid smaken även om den var god redan i maj.
 
 
 
Sedan avslutade vi med att spela lite kort. Jag var supertrött. Trots att jag inte riktigt vad vid medvetandet så vann jag stort.
 
 
I nästa del så åker v
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: