Göteborg i December: del 3

Vi fortsätter med dag tre av göteborg. 
 
Jag vaknar med halsont och mår rätt dåligt. Jag får sällan feber men jag mår som om jag hade feber. Denna dagen gick vi ner till frukosten tio min innan de slutade plocka fram nytt. Jenny anklagade mig för att ha tagit de sista (bra) melonerna.
 
 
 
 
Sedan turades vi om att göra oss i ordning medan den andra fick roa bebis.
 
 
 
Jennys typ enda önskemål om aktivet i göteborg var att besöka butiken som heter normal som vi båda ÄLSKAR när vi är i Danmark så det blev en 20 min lång spårvagnsresa till Frölunda.
 
Alltså.. vi åker till Göteborg för att ta del av storstan och åker till frölunda (!).  Men jag klagar inte. Det var riktigt mysigt om man bortser ifrån att jag mådde rätt dåligt och med facit i hand borde ha vilat på hotellet (men det hade varit MYCKET tråkigare)
 
Bäst av hela resan var trappan vi gick upp för. Människor med barnvagn måste alltså få i en labyrint (nästan) för att komma upp.
 
 
Vi tittade i butikerna på övervåningen (Frölunda shoppingscenter är rätt stort). Sedan var det dags för mat.
 
Jag var trött och ville egentligen ha första bästa så jag gick med på att äta mcdonalds. Jag ville egentligen testa den nya osthamburgaren men den var slut. Så jag och Jenny åt varsin annan vegetarisk hamburgare. Jag Mc vegan och hon någon jag inte vet namnet på.
 
Min sjuka hjärna var helt klart inte riktigt med.. När man beställde så skulle man skriva ner ett nummer så personalen kunde komma med maten till bordet. Så Jenny bad mig skriva fyrtioåtta. Istället för att skriva 48 som hon hade tänkt så började jag skriva 40 och tänkte skriva en 8 innan Jenny styrde upp det.
 
 
Sedan var det dags för butikerna längst ner och vi började med tiger. Väl där höll jag på att ta med mig kundkorgen hem efter att jag betalat. Att lämna den hade jag ingen tanke på. Allt jag tänkte på var att få i mig en värktablett ifrån vattnet jag köpt på... NORMAL.  Jag går tydligen händelserna i förväg.
 
Vi var ialllafall på tiger. Där köpte jag något och klantade mig inte. Sedan gick vi förbi det här vackra:
 
 
Sedan kom vi äntligen till normal.
 
Älskar den butiken men tyvärr så mådde jag för dåligt för att kunna njuta. Jag borde ha tagit en värktablett innan jag åkte men det tänkte jag inte på eller jo lite men jag trodde det skulle gå ändå.
 
Hur jobbigt kunde shopping vara egentligen? Tydligen väldigt jobbigt. Trots mitt gnäll så var det den mysigt utflykt.
 
 
 
Direkt efter frölunda så blev det ett besök på Liseberg. Att stanna till vid hotellet var inget alt för då var risken hög att jag att aldrig hade lämnat rummet igen.
 
När vi var där i tisdags så fick vi fylla varsin enkät som gjorde att vi fick en gratisbiljett så vi använde vid detta besök. Mitt fösta beslut inne på Liseberg var att testa toaletten. När jag skulle tvätta händerna så upptäckte jag att Liseberg ALDRIG hört att man ska skölja händerna i 20 sekunder efter tvätt. Vattnet stängdes av skitfort! 
 
Tog ingen bild inne på toan.
 
 
 
Det var underbart vackert även detta besöker.
 
Jag och Jenny köpte churros att dela på. Givetvis valde vi nutella. Nu kommer något jag ALDRIG någonsin trodde att jag skulle säga. Det gör nästan ont att skriva det här. Men jag rekomenderar inte att köpa med nutella på. Det blev väldigt kladdigt även om det var väldigt gott.
 
 
Sa jag att det var underbart vacker på Liseberg?
 
Jag som var trött och sjuk hade önskat mysiga sittplatser utomhus där man hade kunnat sitta och bara njuta.
 
 
Vi gick in till tomtens stuga och hälsade på. Men jag fick inte stå i kön för att träffa tomten. Så jag tröstade mig med att ta en selfie med en snögubbe.
 
Jenny skrattade bara när jag bad henne stanna för att jag ville ta en selfie med snögubben. Skönt att ha med sig sällskap som förstår vad som är viktigt här i livet.
 
 
Sedan gick vi förbi en "köpa korv" ställe och min mage sa "ge mig korv". Med tanke på att jag var rätt trött så var det bara att lyda magen. Annars var risken stor att jag inte skulle orka äta senare.
 
En trött sabina ger en ovillig mage.
 
 
Sedan frågade Jenny om jag vågade ta en selfie med kaninen. Visst vågar jag det, sådant tycker jag bara är roligt.
 
Men samtidigt så tycker jag att det är något obekvämt med att fråga en främling om en kram. Typ att bryta mot samtyckte eller vad man ska säga. Men det känns som en rätt sund känsla. Det gör det egentligen helt obegripligt att någon ska vilja köpa sex.
 
Men jag frågade inte kaninen om hen ville knulla och jag tafsade inte. Jag frågade om lov först innan kram och selfie. Kaninens mänskliga kompis hälsar att kanin har en egen youtubekanal. Jag har inte tittat än men råder er till att göra det.
 
 
Sedan klättrade vi upp för den stora backen för att komma högst upp på Liseberg. Det kan ha varit det mest underhållande på hela göteborgresan.
 
Trappan var som i frölunda.  Jag gick i trappan typ 5-10 trappsteg medan Jenny fick ta en lååång omväg i serpentiner för att komma upp.  Det var jobbigt hälsade hon.
 
 
Såå vackert.
 
 
Dagen är inte slut men jag bryter ändå här. På återseende.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: