Hästlista som blev en hundlista

Jag har snott en hästlista ifrån elfstrands.se. Eftersom jag inte har någon häst (inte ens i min fantasi) så får Klara spegla mina svar.
 

1. Namn och ras? Gosetassens Ellen. Cavalier king chales spaniel.

2. Född, samt mankhöjd? 15/2 2015. Hon är ganska exakt strax under 30 cm. 

3. Stam? e: Encos Pontiac u: Encos Mimmi

4. Bästa egenskap? Att hon nästan alltid är glad. Hon är pigg och posetiv hund som är med på de flesta konstiga saker jag hittar på

5. Sämsta egenskap? Att hon kan skälla på andra hundar. Ibland är det så illa att hon börjar dra helt hysteriskt för att hon känner doften av en annan hund (tack och lov bara någon enstaka hund) som gått förbi nyligen.

6. Favoritgodis? Ägg tror jag. Hon älskar när jag äter ägg.

7. Meriter? Hon fick beröm på en träningstävling när de inte räknade poäng. Sedan har hon inte kommit sist i de träningstävlingarna där de räknat poäng (inte ens i den första träningstävlingen då hon faktiskt var minst rutinerad av alla tre hundar som deltog)

8. Olater? Som sagt.. skälla och dra när hon ser vissa hundar.  Sedan kan hon vara extremt envis.Hon kan öppna grinar min styvfar bygger. 

9. Storlek i täcken? Jag vet inte. Köper sällan det. Köpte ett nyligen i storlek 40 som var för stort. Kan ha varit märket också men jag hade nog siktat på storlek 35 om jag skulle ha köpt något nu. 

10. Storlek i träns/grimma? Antar att jag får svara på halsband. Men det minns jag inte. Mamma har köpt nuvarande halsband. 35 kanske?

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Överallt?

12. Vad får hästen för foder? Hundmat. Minns inte märket. Hon äter samma mat som min systers hund.

13. Hur länge har jag ägt hästen? Sedan hon var 8 veckor. Typ 12 april 2015 tror jag att jag hämtade henne.

14. Våra mål med hästen? Vi ska väl fortsätta träna rallylydnad. Lär aldrig tävla och jag tror inte hon kommer kunna precis ALLA rallylydnads skyltar men målet är att kunna större delen av alla skyltar som finns. Sedan är målet att bli bättre på hundmöten (kommer krävas extremt mycket jobb) och att hon ska gå och träna lös (då krävs det först och främst att hundmötena funkar)

15. Utbildningsnivå? Hon skulle kunna tävla nybörjarklass i rallylydnad med helt ok resultat tror jag. Även fortsättningsklass om vi tränar mer på att träna lös. Sedan kan hon flera skyltar i avancerad klass också.

16. Smeknamn? Klara, Klaris, Klargris, gullet, sötnosan, stollan och allt möjligt.  Glömde det viktigase! nämligen hunden.

17. Bästa hästkompis? Hon går sällan i hage nu på vinter året. Men på sommaren så är hon ute mycket och då är det väl Lucia.  Men Tim kanske tar hennes plats snart. 

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Morgonen kan se ut på typ tre olika sätt.

1. Hon väcker mig och kelar med mig tills jag vaknar. Jag går på toa, när jag kommer tillbaka så har hon gått och lagt sig för att somna om. Då sätter jag mig i soffan en stund så kommer hon strax efter.

2. Hon väcker mig eller så väcker hon mig inte. Går till fönstret i vardagsrummet och tittar ut. När hon är klar så kommer hon tillbaka till sängen så går vi sen upp. Eller så har jag kommit till vardagsrummet.

3. Jag vaknar och hon sover kvar medan jag vaknar till i soffan. Efter en stund kommer hon upp eller så väcker jag henne.

Resten av dagen består av promenader, besöka mamma och Lucia, äta, leka, umgås med katterna, skälla på tven (om det visas något djur), äta lite till och sova tätt intill en människa i soffan.

 

Hade kunnat skriva en detaljerad  hur en vanlig dag ser ut men jag orkar inte. 

 

 

Kommentera här: