#BackaJenny

Rubriken syftar tack och lov inte på min syster.
 
En kvinna blir våldtagen och drogad av en polis. Hon ringer 112 och personen som tar emot samtalet hör när övergräppet pågår. Våldtäktsmannen grips på plats och kvinnan förs till sjukhus för undersökning där de hittar skador på henne.
 
 
Fallets läggs ner eftersom man inte kan bevisa att sexet inte var frivilligt. Istället åtalas KVINNAN för narkotikabrott för läkarundersökningen EFTER våldtäkten visade att hon hade droger i blodet.
 
Det är såååååå sjukt!  Så här kan det inte gå till.  Även om någon kvinna hade tagit drogerfrivilligt så är det inte rätt att hon straffas för att hon anmäler ett brott som hon är offer till.
 
 
 
Jag har tack och lov aldrig blivit våldtagen men om jag hade blivit det så är jag tveksam till om jag hade anmält. Inte pågrund av den anledningen över utan för att nästan alla anmälningar inte leder någonstans.
 
Men jag hoppas det blir lite bättre med nya samtyckeslagen. Glad alla hjärtans dag på er också! 
 
Idag firar min mamma träbröllop. Det är alltså fem år sedan hon gifte sig. Jag föreslog att hon kunde behålla sin man ett år till och det tyckte hon också. Så det är bäst han sköter sig och inte är en träskalle. 

Kommentera här: