Sjukt att det redan är 2019

Gott nytt liv eller något!
 
 
Vi börjar året första blogginlägg med att prata om nyårsafton.  Mitt första beskymmer var att jag ville ha en ny klänning (det var några år sedan jag hade en ny). Men klänningen var svårhittad i år! Alla klänningar jag hittade var det något fel på.
 
 
Jag var sugen på sammet och tillslut hittade jag en fin. Problemet var bara att den var omlott och jag tyckte det ger lite morgonrock känsla. Men vill man undvika morgonrock känsla så bör man inte ha enhörningstofflor till!
 
 
Nästa problem var vad man skulle göra! Förutom lyxmiddag hos mina föräldrar så är varken jag eller mina nära så välplanerade.
 
Men största problemet var att jag inte riktigt visste vad jag ville göra på nyårsafton. Jag var lite sugen på en nyår a la 2007/2008. Då var jag sjuk (den biten skippar jag dock)  och satt ensam i min lägenhet med Ella (dåvarande hund) och katterna Sigge och Zira (de bodde med mig då). Vi tittade på serien scrubs och hade ingen koll på klockan. Men vi anade att det var nytt år när det började smälla.
 
Sedan hade jag frågat Michaela vad hon skulle göra när vi åkte till Göteborg men hon var lika välplanerad som jag så vi sa något om att vi skulle höras. Så mina nyårsplaner blev inte klara förens på nyår.  Hon skulle vara hos sina föräldrar och jag fick gärna komma. 
 
 
Men höll på att glömma det viktigaste! Jag inledde nyåarsafton med att städa! Så jag kunde börja året med någelunda städat hemma. 
 
 
Tillbaka till firandet. Jag hade rätt ont i huvudet och kände mig rätt opepp på nyår. Det enda jag visste säkert med vad jag ville göra med nyår var att dricka bubbel men det kändes inte ultimat med envis huvudvärk. Att åka  iväg med huvudvärk kändes sådär men jag bestämde mig ändå för att våldsgästa Michaelas familj.
 
Men först lyxmiddag hos mamma. Tomas hade gjort lövbiff fylld med svamp. Det roliga var att han hade markerat min och mammas köttbit med en sådandär spetsig liten pinne jag inte minns vad de heter just nu... tandpetare!  För våra var utan lök. Det roliga har inte kommit än. Det roliga var att efter jag tagit min bit så flyttade jag den och satte tandpetaren i den kvarvarande köttbiten. Så tomas kom en stund senare och sa att jag tagit fel köttbit! Såklart jag inte hade. 
 
Sedan fick vi dumlepancotta. Såå sjukt god! Men nu höll jag på att glömma det viktigaste igen. Till maten så drack jag rödvin och efter första klunken så försvann huvudvärken!  Men pågrund av ovanstående huvudvärk + att mobilen ville laddas så fotade jag ingen mat. Jag skäms!  Men jag för att dokumäntera kvällen så ville jag ta selfie med ena kusinen men den JÄVULEN vägra men min moster ställde snällt upp.
 
 
Påtal om den jävulen. Som förövrigt sitter i bakgrunden. Även om han gillar att prata så är han rätt introvert och håller sig gärna ensam vid datorn. Men på nyår så kändes det som första gången på flera år man verkligen fick prata med honom. Det var skit roligt. Vårat samtal vid maten hade flyt men det gick undan när han och hans bror pratade. 
 
Dock så kopplade han inte mina "nu får du inte göra det mer i år" skämt som jag tar till så fort jag får chansen. Hans bror Richard som är med i bloggen sa under kvällen riktigt vettiga feministiska saker. Jag blev riktigt imponerad.  Det började med att han pratade om att det fanns diskusion hur vid nya james bond ska vara med en kvinnlig james bond. Han var kanske inte jätte pigg på den ideen (vilket jag kan förstå) men han hade andra vettiga tankar.
 
 
Strax efter 21:00 drog mina föräldrars middagsgäster som var de tre redan nämda samt mormor som givetvis också behöver nämnas. Hon skötte sig också och åt upp köttet jag inte orkade äta upp. Då stack jag och en flaska vin till grolanda.
 
 
De var mitt i maten. Alla fyra syskonen var där, kusinen (Catharinas äldsta son), Angelicas pojkvän (som var på min 30års fest) och lillebrors flickvän Alicia. 
 
Det var fascinerande för varje gång man lyssnade på vad männen pratade om så pratade de om bilar!  De bytte dock ämne efter nyår till musik. Jag satt i nedre delen av ena sidan av långbordet med Michaela och Alicia. Lillebor har verkligen valt den bästa flickvännen. Hon är lika fantastisk som Michaela och Angelica och passar in där så bra. 
 
De gjorde iallafall en grön drink som vi ser på bilden ovan.  Innan nyår så blev det drycklek. Bland annat en kortlek. Man skulle gissa om nästa kort var högre eller lägre. Hade man fel så var man tvungen att dricka. Om man kunde hålla koll på vad som vad vad så kunde man påverka lite om man fick dricka (även korten ibland var oväntade). Så i början ville jag gärna dricka och försökte svara fel medvetet. Men sedan var det bara att börja svara rätt. 
 
Sedan var det en drycklek med en låt. De sa att ord rätt ofta och när det ordet började så skulle man dricka och när de sa ordet igen så skulle man sluta dricka Ofta så var det korta stunder man behövde dricka men vissa fick dricka en längre stund. Jag var inte någon av dem. Tur var väl det för det började kännas lite mycket (vin är lite för starkt för sådant).
 
 
 På tolvslaget så gick vi ut. Vi hann typ precis ut. Bilden ovan är årets första bild.  Sedan sköt de lite raketer. Det var nog bara ett par som smällde oväsen och resten var rätt snälla smällare. 
 
Jag är egentligen helt emot smällare men det gör mycket med stämningen. Det är lurigt.  Att försöka fota är helt värdelöst och jag vägrar filma.
 
Deras pappa önskade att de inte skulle bränna ner uthuset. Men det vanliga huset var tydligen helt okej.
 
 
Väl inne så skulle jag och Michaela ta en selfie men jag började med att bara fota mig själv. Jag är så narcissistisk så jag sa högt "jag är snygg i år också"
 
 
Givetvis så är Michaela också snygg i år.
 
 
Nyår är något stort för mig. Det är en ny start och ett sätt att börja om. Så det är alltid något sorligt med tiden direkt efter tolvslaget men det ersattes ganska snart då jag hade väldigt roligt. 
 
Efter vi sett på bild hur vi såg ut i det nya året så var det dags för efterätt. Jag fick smaka på kaffet ifrån deras nya kaffemaskin. Det var verkligen sjukt gott. Jag dricker vanligtvis långsamt men för första gången någonsin så blev jag klar med kaffet före Michaela!
 
Vi åt chokladpudding, glass och frukt. Så sjukt gott. Jag tog givetvis en bild.. Dock efter att jag ätit klart. Egentligen var jag mer intresserad av att fota alla glas jag andvänt.
 
 
Ett vinglas, ett vattenglas, gröndrinkglas, bailyglas och en kaffemugg. Tack och lov att de har diskmaskin.
 
Jag hade en riktigt fin nyår med fina människor. Det första jag frågade mamma när hon hämtade mig var hur det hade gått med hundarna (jag har inte firat tolvslaget med klara en enda gång sedan hon föddes). men det hade gått bra i år också. De hade kanske morrat/skällt till någon gång men de hade inte blivit rädda utan det hade gått lugnt till. 
 
 
Katterna har jag inte heller firat tolvslaget med någonsin men de mötte mig i dörren när jag kom hem och verkade glada så de hade de nog bra också. Jag hade tänt massa lampor och hade  öppet till min klädkammare så förutom musik så hade de bästa förutsättingarna.  De hade säkert fest. 

Kommentera här: